O2i

Ansette og administrere tenåringer

Ansette tenårene ansatte til å håndtere bedriftens virksomhet kan være en kritisk avgjørelse, men hvis du finner deg selv mangler menneskelige ressurser og behovet for å ansette en tenåring, være klar over alle konsekvensene av den beslutningen. Husk at tenårene ansatte er som leire som ikke har blitt støpt ennå. De må formes og trent godt for å lokke fram spekter av ferdigheter du trenger. Med riktig kunnskap og tålmodighet, kan du forhindre hodepine og problemer angående tenårene sysselsetting.

Ansette og administrere tenåringer. De kan være uerfaren.
Ansette og administrere tenåringer. De kan være uerfaren.

  1. De kan være uerfaren. Tenåringer kan bare komme ut av videregående skole og ikke vet mye om arbeid, langt mindre felt eller bransje du er i. Kjenn først at du må trene og lære tenåringen grundig for å være så effektiv medlem av din bedrift som de andre ansatte.
  2. Tenåringer i dag har korte oppmerksomhet spenn. Med utbruddet av teknologi og et fartsfylt kommunikasjonsmidler, tenåringer har en tendens til å ha kortere og kortere oppmerksomhet spenn. Du må kanskje forholde seg til å gjenta dine forespørsler eller finne din ungdoms ansatt gjør noe annet enn det du ba ham om å gjøre.
  3. De kunne lett gi opp under press. Siden tenåringer vanligvis ikke vet mye om verdien av arbeid, kan de lett gi opp i tøffe tider. De kan forlate sitt arbeid når det blir for vanskelig. Være forberedt på slike situasjoner, fordi dette kan hjelpe deg å tenke på mulige løsninger.
  4. De kan være vanskelig å håndtere. Noen tenåringer har en tendens til å være sta og umoden, og siden de ikke egentlig har lang arbeidserfaring, kan de være litt vanskelig å håndtere. Din tålmodighet og forståelse ville være til stor nytte veksten av den ansatte, så pass på å hamstre på disse to kvaliteter.
  5. De kan tenke utenfor boksen. En stor fordel at unge mennesker har i løpet voksne er deres evne til å tenke utenfor boksen. De fleste tenåringer ville være nysgjerrig nok til å stille spørsmål som voksne normalt ville være altfor redd for å spørre (i frykt for å miste jobben), men kan potensielt hjelpe selskapet og styre den i riktig retning. Hvis du har teenage ansatte i firmaet ditt, spør dem for sine ideer om problemer du kan ha en hard tid å løse. Du vet aldri, du kan bare trenger et annet perspektiv for å se løsningen.
  6. Det kan være begrensninger i loven. Fleste tenåringer er fortsatt mindreårige, og de ​​har en spesiell plass i lov om deres ansettelsesforhold. Den amerikanske loven, for eksempel forbyr mindreårige å jobbe i bransjer som anses farlig av utenriksminister Arbeiderpartiet, som inkluderer produksjon eksplosiver, gruvedrift, logging, taktekking operasjoner, utgravninger og andre. Så hvis din bedrift tilhører noen av disse næringene, vet at du kan være ansvarlig etter loven hvis du leier en tenårene ansatt.

Selv om de er tenåringer, må du behandle dem som vanlige ansatte. Ikke vær overbærende bare fordi de er mindreårige, og dette kan vise seg å være en dårlig avgjørelse fordi det kan fremme favorisering og derfor bidra til mangel på effektiv jobb utgang.