O2i

Hva er en copywriter

Fairfax M

Fairfax M. Cone, William Bernbach, Leo Burnett, Rosser Reeves, og David Ogilvy ... Må disse navnene ringe en bjelle?

Dette er bare noen av de mest ikoniske navnene i reklame

Hva er en copywriter. Så hva gjør en tekstforfatter?
Hva er en copywriter. Så hva gjør en tekstforfatter?

Dette er bare noen av de mest ikoniske navnene i reklame. De er de store hjernene bak store merker oppnådd ved å skrive de mest minneverdige reklame kopi i verden. Ta for eksempel Leo Burnett, tekstforfattere Hall of Fame (circa 1961), og en av Time Magazines 100 mest innflytelsesrike personene i det 20. århundre som arbeider for disse merkene tåle inntil denne dag:

  • Marlboro Man
  • 7-Up
  • Pillsbury Doughboy
  • Morris The Cat
  • Tony The Tiger
  • Charlie Tunfisk
  • Jolly Green Giant

Som taler volumer om en mann som gjorde det gjennom den store depresjonen og gjort reklame stige selv når folk flest var for hardt opp til å ha råd melk, egg og brød.

I dag en tekstforfatter kan takke Leo Burnett og hans samtidige for banet vei for et yrke som har holdt ut og blomstret.

Så hva gjør en tekstforfatter?

Dette er bare noen av de mest ikoniske navnene i reklame. Som sysselsetter tekstforfattere?
Dette er bare noen av de mest ikoniske navnene i reklame. Som sysselsetter tekstforfattere?

En tekstforfatter formaner ordenes makt til å formidle et budskap som til slutt overbeviser enkeltpersoner, kalt målgruppen, for å gå ut og kjøpe, ta et standpunkt, eller godta en idé som ren og enkel sannhet. I sjeldne tilfeller kan en tekstforfatter skrive kopi som går mot korn, det vil si å hindre folk fra å handle på noe, f.eks pels, abort og våpen. Arbeidet med en tekstforfatter er sett på tradisjonell medium som TV, radio, og avis, men det er ikke helt begrenset til disse tre som under-the-line former for reklame er også ansatt som reklameplakater, løpesedler, direktereklame og plakater. I dag er Internett full av salgsfremmende gimmicker for å få folks oppmerksomhet. Også dette er et verk av en tekstforfatter.

Som sysselsetter tekstforfattere?

Tekstforfattere kan bli funnet i deres normale habitat, dvs. reklamebyrået. Andre jobbmuligheter for folk som vet hvordan å lage ord fungerer som en eliksir på papir kan bli funnet i PR, webutvikling, i butikken markedsføring, kringkasting, publisering og produksjon. En tekstforfatter virker ikke alene. Han finner ofte seg jobber med et team av andre kreative sinn og tilbringer mye konsultasjon (noen ganger stangar hoder) med art director.

Tekstforfatter har Internett til å takke for den virtuelle eksplosjon av sin karriere i form av levedyktighet og etterspørsel. Han er nå i stand til å kommunisere med andre tekstforfattere og samarbeide med kunder online gjør ham kvalifisert for freelance arbeid hvor som helst i verden bare ved å logge seg på internett. Det er egentlig ganske den perfekte tiden for copywriting å trives enda mer, og hvis du ønsker å gi denne karrieren et skudd, her er hvordan å lage en splash:

  1. Starte i dag. Les bøker som snakker om reklame og PR. Søke på en jobb i salg for å hjelpe deg umåtelig i forståelse kjøpsadferd - en svært viktig, om ikke den viktigste fasett av copywriting.
  2. Gå på college. Talent og dyktighet vil bare ta deg så langt. Du må fullføre en høyskole grad å få foten i reklame verden. Grader i Communication Arts, reklame, engelsk, litteratur, journalistikk, humaniora, og liberal arts er dine valg hvis du ønsker å forfølge en jobb som tekstforfatter.
  3. Søk om praksisplasser. Lønnen kan suge fordi du er en lærling, men det er opplevelsen du er ute etter. Dette vil hjelpe deg å polere dine ferdigheter og åpne din verden til andre aspekter av den kreative prosessen. Hvem vet, kanskje du til og med få til å dirigere den første annonsen fra et skript / kopien du skrev?

En karriere som tekstforfatter er vidåpne. Hvis du ønsker det, kan du få det.