O2i

Hva er en garantist

Søker om et lån hjelper som regel i å betale grunnleggende finansielle forpliktelser. Du må kanskje få et lån for å dekke din høyskole utdanning, til å kjøpe bilen, eller å eie huset ditt. En pengene utlåner kan gi deg penger når du trenger det. Men i bytte for favør, er du forventet å gå tilbake eller gjøre opp samme beløp på en forhåndsbestemt dato og skulder tilsvarende interesse. I dag, søker om et lån blir enklere når en tredje part er tilgjengelig for deg å tilby ekstra sikkerhet. Den tredje part er bedre kjent som garantist.

Her er noen guide spørsmål for å hjelpe deg å bedre forstå konseptet med en garantist i et lån transaksjonen:

Hva er en garantist. Hvem kan signere som garantist din?
Hva er en garantist. Hvem kan signere som garantist din?

Hvem kan signere som garantist din? En långiver tillater noen av dine nærmeste familiemedlemmer til å bli din garantist. Dette betyr at du kan stole på dine søsken, foreldre og besteforeldre. I noen tilfeller kan en utlåner også kjenne din ex-ektefelle eller noen av dine familiemedlemmer til å være din garantist.

Hva er garantisten roller i din lånesøknad? Din garantist samtykker i å signere en avtale med utlåner. I kraft, gjør at garantist verdien av sin eiendom som skal brukes som buffer eller som sekundær sikkerhet, hvis noen tenkelige årsaker, kan du ikke betale lånet. Selvfølgelig serverer din eiendom fortsatt som lånet ditt primære sikkerhet. Husk at utlåner også legger et boliglån over garantist personlige eiendom.

Hva er noen fordeler med å få en garantist

Hva er noen fordeler med å få en garantist? Å ha en garantist gir deg sjansen til å sikre ekstra midler. Du kan bruke opp ekstra midler til å betale for de første utgifter relatert til din lånesøknad. De ekstra midlene kan du fordele nedbetaling av lån beleilig. Dessuten kan det hende at garantisten kunne ha råd til å låne hele kjøpesummen for lånet ditt. Dette hjelper sikkert på å holde besparelser intakt og reservert for nedbetaling av lån i fremtiden. Og til slutt, kan ha en garantist frita deg fra å betale långivere boliglån forsikring (LMI), spesielt hvis du søker om et hjem lån. Unngå LMI betyr sparer tusenvis av dollar umiddelbart.

Er å være en garantist ligner på å være en co-signer

Hva er noen fordeler med å få en garantist. Hva er garantisten roller i din lånesøknad?
Hva er noen fordeler med å få en garantist. Hva er garantisten roller i din lånesøknad?

Er å være en garantist ligner på å være en co-signataren? Nei, å være en garantist er forskjellig fra å være en co-signataren. Hvis noen blir din garantist, er han bokstavelig talt koblet til lånet ditt ved å signere en garanti. Som garanterer kan frigis. Hans ansvar kan også opphøre selv uten lånet måtte gjøres opp i sin helhet. I mellomtiden er co-signer din medsøker. Han er inkludert i din lånesøknad. Faktisk, som deg, er han forventet å betale hele lånet før alt er avgjort 100%.

Det finnes en rekke implikasjoner til garantist din når du ikke kan betale tilbake lånet. Din utlåner kan også ta rettslige skritt mot ham. Han kan også bli ansvarlig i settling mengden av lån som sikret ved eiendommen hans. Så, bli mer ansvarlige. Din garantist stoler kapasiteten din og oppriktighet i å håndtere lånet ditt også. Ikke skuffe ham.