O2i

Hvordan å danne en sterk forretningsplan

En forretningsplan er viktig ikke bare for å starte opp virksomheten din eller for å søke om lån, men også for å gi deg en bedre oversikt over bedriftens nåværende situasjon, de forbedringer som du kan introdusere i systemet, og den generelle retningen av hvor du er ledet som et aksjeselskap. Det er ingen bestemt oppsett kreves. Tommelfingerregel i å skape en er å sette mer detaljer og vekt i virksomheten aspekt som du mest ønsker å fokusere på, eller som best oppfyller dine formål. Det er imidlertid viktige aspekter som de fleste forretningsplaner inneholder - her ser du hvordan du kommer i gang:

Hvordan å danne en sterk forretningsplan. Kortfattet sammendrag.
Hvordan å danne en sterk forretningsplan. Kortfattet sammendrag.

  • Kortfattet sammendrag. Dette er vanligvis den siste til å bli skrevet. Kortfattet sammendrag oppsummerer kort de viktigste punktene i forretningsplanen. Det må være konsis, konsis og lesbar. Igjen, vurdere din viktigste formålet for å skape forretningsplan, og for å gi deg en bedre idé som forretningsmessige aspekter du må legge vekt på.
  • Bakgrunnsinformasjon. Dette vil inneholde en kort Selskapet beskrivelse (din historie, formålsparagraf, målet kunder, etc) og en beskrivelse av produkter og tjenester som du tilbyr. Vær oppmerksom på at hvis du skulle gjøre en intern forretningsplan, ville du ikke å inkludere selskapsinformasjon. Velg den informasjonen du trenger for å inkludere, men det er alltid godt å markere kundefordeler og bedriftens samlede kostnadseffektivitet.
  • Operasjoner Planlegg. Dette, sammen med den finansielle planen, kan danne mesteparten av din forretningsplan. Sørg for å inkludere i denne delen detaljer som system av driften (for eksempel hvis du produserer varer og hva prosessen innebærer), et informasjons-og kommunikasjonsplan (hvordan du spre informasjon internt og eksternt), strategier og gjennomføring, styringssystemer, og en kort introduksjon av ledergruppen og deres sentrale oppgaver. Husk å fremheve positive punkter som viser bedriftens produktivitet og effektivitet, og hvis det er noen rom for forbedring, kan du bruke denne forretningsplan som en mulighet til å skissere utviklingsplaner som reagerer på disse områdene tilsvarende.
  • Financial Plan. Inkludere i denne delen slike detaljer som dine balanser, kontantstrømmer, nåværende finansiering planer, finansieringsplan, er et nullresultat analyse, og finansielle prognoser. Du kan inkludere en treårig sammendrag eller en årsskiftet analyse. Hvis din bedrift er bare måneder gammel, kan du illustrere det på en per måned basis, være sikker på å kartlegge den økonomiske utviklingen.
  • Underlagsdokumenter. Dette vil inkludere alle de juridiske dokumentene, lisenser og tillatelser som din bedrift trenger, sammen med de gjenopptar av alle rektorene. Inkludere andre dokumenter som du mener er relevant. Hvis du er en franchisetaker, for eksempel legge kopier av franchise-papirer.

Men som nevnt er det ingen nødvendig forretningsplan layout

Men som nevnt er det ingen nødvendig forretningsplan layout, er det en god idé å vise eksempler fra de innenfor samme bransje for å gi deg en ide om hvordan du best kan formulere din egen. Søke på nettet for disse, sammen med noen forretningsplan maler som kan hjelpe deg i gang. Lykke til!