O2i

Hvordan å forberede en balanse

En balanse er en viktig type dokument i ulike områder av virksomheten

En balanse er en viktig type dokument i ulike områder av virksomheten, for eksempel regnskap, finans og lignende. Det første du trenger å vite om balanse er at du skal gjøre med en masse tall. Du må være godt bevandret i å vite din regning for å riktig dokumentere et selskaps balanse uttalelse. Ellers vil du finne
selv i en hel masse trøbbel.

Dette er grunnen til at bedrifter leier regnskapsførere og revisorer for å sikre at de har sine tall til høyre. Men hvis du ønsker å ha en prøve selv, eller hvis du trenger å forstå hva slags informasjon du kan få fra en balanse, her er en rask og uformell guide til hvordan å forberede en balanse i ren, god gammeldags engelsk.

Hvordan å forberede en balanse. Lær deler av en balanse.
Hvordan å forberede en balanse. Lær deler av en balanse.

Lære om en balanse. Du trenger ikke å oppgradere fra en finans kurs (selv om det vil hjelpe) og har en hobby som en linedanser vil ikke hjelpe deg å balansere det noe bedre enn noen andre, så vær oppmerksom. En balanse er egentlig et dokument som avslører den økonomiske statusen til en person eller et aksjeselskap, inkludert eiendeler og gjeld. Hva det er som en enhet eier, gjenspeiles det i dette dokumentet. Dette inkluderer også hva det skylder til andre personer eller selskaper, samt hva som er igjen.

Lær deler av en balanse En balanse er i utgangspunktet delt inn i fire hoveddeler som er.:

  1. Egenkapitalen er den delen av balansen som viser verdien av eiendeler som en person eller virksomhet personlig eier.
  2. Eiendeler refererer til ting som en enhet eier som de finner nytte i, eller bruk for å tjene penger eller å tjene. Noen konkrete eksempler kan omfatte kontorutstyr, investeringer, forsyninger og selv bygningen der en bedrift holder kontor. En ressurs at det enkle lekmann kan forstå er kald, hard cash som brukes til å kjøpe ting som selskapet kan trenge. Eller for en person, kan det være ens hjem, en bil, og ens andre verdifulle beholdning.
  3. Overskriften er den delen som gir grunnleggende informasjon, og introduserer noen konsepter eller nyanser om et bestemt selskap eller foretak. Det er den delen av dokumentet som forteller leseren hva slags regnskap er det, navnet på foretaket involvert og hvis balanse det er, og for hvilket tidsrom.
  4. Gjeld er leverandørgjeld at et selskap skylder en annen person eller selskap. Dette er elementer som ennå ikke er betalt for. Mesteparten av tiden, gjeld angitt som "gjeld".

En balanse er en viktig type dokument i ulike områder av virksomheten. Det er mange ting å vurdere når du planlegger en balanse.
En balanse er en viktig type dokument i ulike områder av virksomheten. Det er mange ting å vurdere når du planlegger en balanse.

Det viktige med å utarbeide en balanse er at den totale verdien av eiendeler skal være lik gjeld pluss egenkapital. Derfor kalles det en "balanse" ark. Dette er basert på konseptet at det aktivum du har på hånden bør enten ha blitt betalt med dine egne penger, eller er fortsatt blir betalt ut fra lånte midler.

Det er mange ting å vurdere når du planlegger en balanse

Det er mange ting å vurdere når du planlegger en balanse, herunder hvilke elementer å liste i hvilken kolonne. Men de fleste bedrifter er interessert i å vite deres "net worth", som er teknisk hva din bedrift vil ha igjen etter at du har betalt all din gjeld. Å komme frem til dette, bruker du formelen eiendeler minus gjeld. Hva du får her, enten det er en positiv eller negativ figur, vil være hva du egentlig foretakets virkelige verdi til enhver tid.