O2i

Hvordan å forberede seg på en pressekonferanse

Holder pressekonferanse er en av de beste kampanjene du kan gjøre for et produkt eller en tjeneste, eller å etablere en viss agenda. Samle pressen sammen gir din historie en sjanse til å være tildekket og derfor kjent over alt. Men, trenger du ikke bare holde en pressekonferanse og forventer media å dekke din historie. Du bør være forberedt og din historie bør være en nyhetsverdi en.

Før du forberede

Hvordan å forberede seg på en pressekonferanse. Forbered stedet for pressekonferansen.
Hvordan å forberede seg på en pressekonferanse. Forbered stedet for pressekonferansen.

Før du forberede, tror det over-holder en pressekonferanse den beste tingen å gjøre? En pressekonferanse er det beste valget hvis din historie er nyhetsverdi, interessant og betimelig. Tenke på andre måter å markedsføre produkter eller spre nyheten. Kanskje sende en pressemelding er bedre enn å holde en pressekonferanse.

Hvis du allerede er sikker på at pressekonferansen er den beste, så gjør følgende forberedelser tips:

Forbered stedet for pressekonferansen. Det er mange ting du bør vurdere når du velger stedet og tilgang til media folk er ett. Vanligvis er en pressekonferanse på et sted kjent for media som den kommunale bygningen eller et hotell. Du kan også velge et sted relatert til ditt produkt, som om du selger noe for studenter, så en skole er et godt valg.

Vurdere stedets overnattingskapasitet

Vurdere stedets overnattingskapasitet, også. Hvor mange mennesker forventer du å komme på pressekonferansen? Hvis det blir TV-dekning, bør stedet ha nok plass der til å sette opp kameraer. Det bør også være stikkontakter. Om det vil være et utendørs arrangement, sørg for at du har et alternativt sted i tilfelle av dårlig vær.

Velg den beste tiden og dagen for pressekonferansen. Når man snakker om den beste dagen for pressen, bør det være fra tirsdag til torsdag. Mandager og fredager er vanligvis travle dager med mandager å være den vanlige datoen for viktige møter og arrangementer. Fredager, på den annen side, er travle dager for å slå dagens og ukens tidsfrister. Helgen er en dårlig idé, også, fordi bare noen få staber vil være tilgjengelig for å dekke pressekonferansen.

Vurdere stedets overnattingskapasitet. Velg den beste tiden og dagen for pressekonferansen.
Vurdere stedets overnattingskapasitet. Velg den beste tiden og dagen for pressekonferansen.

For den beste tiden, er det ideelt du velger morgen, si fra 9 til 11 am. På denne måten kan pressekonferansen være en heldagshendelse og hjelpe mediamen slå ettermiddag utskrift.

Uansett dag og tid du velger

Uansett dag og tid du velger, sørg for at du starter pressekonferansen i tide. Mediefolk er travle mennesker. De har fortsatt andre arrangementer for å dekke. Å være på tid vil du tjene respekt fra media.

Inviter. Sende media rådgivende er den beste måten å invitere mediefolk. Den rådgivende bør ha all informasjon om hendelsen. Send dette gjennom faks, e-post, eller e-post en uke før arrangementet for å gi redaktører tid til å tenke på historien og tildele en reporter. Oppdatere dem minst to dager før arrangementet, slik at du kan beregne hvor mange vil gå. Ringer dem opp vil øke interessen for arrangementet, også.

Forbered materialer. Har en sjekkliste over alt du trenger for pressekonferansen som gode høyttalere, mikrofon, lys, bord, stoler, faktaark pressemelding, presentasjon materialer og matvarer.

Forbereder en pressekonferanse kan være en skremmende oppgave

Forbereder en pressekonferanse kan være en skremmende oppgave. Men så lenge du gjør det riktig, vil du se stor betydning. Be om hjelp, også, fordi det er sikkert mange ting å gjøre for preparatet. På denne måten kan du lysne belastning og fokusere på viktigere ting som pressekonferansen innhold.