O2i

Hvordan å gjennomgå fond

Fem viktige faktorer å se inn

Ta et dypt åndedrag. Markedene ser forferdelig! Din pensjonisttilværelse programmet ser desperat! Den profesjonelle administrere pengene har tanket sammen med dine håp, dine ambisjoner og din tillit. Imidlertid forteller erfaringen oss at verden sannsynligvis ikke vil ende! Ennå! Hvis du har en 401 (k) eller et registrert Retirement Savings Plan (RRSP), er sannsynligheten for at noen, om ikke alle, av ressursene er i aksjefond. Eller, du kan bare være en direkte investor i aksjefond som du vil ha pengene forvaltes av en profesjonell. I så fall må du ha sett de fleste typer fond butikken: fast inntekt, penger markedet, egenkapital, vekst, index, voksende marked, balansert, etisk og mye mer. Du kan spørre deg selv hvorfor, midt i kaoset der ute nå, bør jeg vurdere min mix? Vel, kanskje målene dine har endret seg. Kanskje, pensjonering nettopp flyttet ut ytterligere 5 år. Kanskje din økonomi ser en smule skjelven etter den giftige boliglån festival av de siste månedene! Vil ressurs midler noensinne kommer tilbake? Gitt din kunnskap og erfaring nå, kan det være lurt å tilpasse din egen 401 (k), RRSP plan eller portefølje. Her er noen skritt du kan ta uten å være en finansiell ekspert:

Trinn 1

Hvordan å gjennomgå fond. Se inn i fondets faktiske avkastning.
Hvordan å gjennomgå fond. Se inn i fondets faktiske avkastning.

Se inn i fondets faktiske avkastning. Dette inkluderer investeringer takknemlighet og utbytte. Se inn i fondets multiyear ytelse, ikke bare inneværende år. Sammenligne avkastningen på en tre-års, 5-års og 10-års basis. Når du sammenligner, se på den årlige avkastningen, ikke de kumulative tall. Til tider, disse kumulative tallene skjule fondets faktiske ytelse og de egentlig ikke vise deg konsistensen i sine resultater. Som et eksempel kan fondet ha en fantastisk år, men bare gjennomsnittlig ytelse i ni år, vil dette ikke vises i den kumulative figur. Som sådan, vil du ikke få en nøyaktig historie om hvordan det utføres. Når det er på tide å selge, har du ni ganger ut av 10 å gjøre dette på et gjennomsnittsår

Trinn 2

Se på track record og ansiennitet av fondsforvalter. Noen fond endre sine ledere ofte. Men du kan fortsatt spore sine resultater. Du trenger å se på stilen deres. En strategi er å gå for en som investering stil er nærmest deg. Den andre, er å gå for en som stilen er helt i strid med ditt slik at du skjelver i frykt, er hun hylende på markedet som en ulv i en kanin warren. På denne måten oppnår du balanse. Mer enn stil, se på lederens prestasjoner. Se etter de som er ikke bare smart, men som jobber veldig hardt. Finn ut også, hvis manager er nytt. Hvis han er, se inn sin erfaring i sitt forrige fondsforvaltning, hvis han har noen. Hvis hun er ny, holde en tett oppfølging av fondet ditt.

Trinn 3

Se på de tilhørende kostnader og utgifter. Noen fond omtales som no-load midler som betyr at de ikke tar betalt front-end eller back-end avgifter. Noen belaste front-end belastning, en prosentandel av den opprinnelige investeringen som kan variere fra 2-5% og noen kreve deg igjen når de reinvestere utbytte tilbake til fondet. Andre fond gjør dette på back-end når du tar ut eller innløse dine midler og andelen mer eller mindre varierer, på tidspunktet, høyere i det første året av eierskap og senk etter fem år eller mer. Det er også avgifter for markedsføring og distribusjon som du vil se mange ganger som en del av fondets kostnadsnivå, hvis det ikke er detaljert separat. En annen kostnad er skatter. Dette er pådratt av fondet hver gang sjefen selger et fond holder med fortjeneste. Dette er ofte en overraskelse bite som vi ikke er klar over de investeringene sjefen gjør hver dag. Jo mer hyppig trading, er jo større skatt bite. Aktivt forvaltede fond har ofte høyere skatt regninger enn indeksfond. Sørg for at kostnadene fornuftig. Se etter en linje som sier MERS ... ledelse kostnadsprosenten. Din sjef får betalt selv om fondet dør! Hvor mye er sjefen skimming? 1% .... 2,5% .... sjekk ... det er en hånd i lommen.

Trinn 4

Fem viktige faktorer å se inn. Se på track record og ansiennitet av fondsforvalter.
Fem viktige faktorer å se inn. Se på track record og ansiennitet av fondsforvalter.

Se på beholdningen i fondet ditt. Ikke bare stole på fondet brosjyren. Søk i nettet. Du er alltid bedre å være godt informert. Noen ganger kan det være lurt å finne ut om de er de selskapene du ønsker å investere i. Kanskje ikke! I tillegg, sammenligne beholdningen av ulike fond. Ofte kan navnet på fondet være forskjellig, men de selskapene de eier er mer eller mindre lik så du kan tro du har diversifiserte investeringer, men ikke egentlig.

Trinn 5

Se inn i størrelsen på fondet. Tenk to ganger før du kjøper inn nye fond med mindre det er en del av en etablert fond familien. Du vil ende opp med å subsidiere sine oppstartskostnader. Noen sier holde seg borte fra fond med mindre enn 50 millioner i eiendeler som kostnader vil bli fordelt over færre fond holdere. På den annen side de over 1 milliard kan bare være for uhåndterlig å administrere og avkastning er ikke så god som de mindre fond.


Når du gjør din vurdering, være akutt oppmerksom på at tidligere avkastning er ingen garanti for fremtidig suksess. Markedet har sine egne stemninger. Men hvor mye risiko du kan godta endringer over tid og virkelighet økonomier endringer også. Så gjør din vurdering og gjør dette regelmessig. Etter hver omtale, kan du eller ikke kan ta viktige skritt som er nødvendige for å møte dine finansielle mål og krav, samt endringer i livsstil. Og ikke få panikk. Markedene går opp og markeder komme ned. Dette er en gut wrencher, men vi vil komme seg, og re-balansering å dra nytte av utvinning er en prioritet. Ikke alle av oss er heldige hele tiden, men over tid, hvis du klarer frykt og grådighet når folk rundt deg gjør sitt Henny penny "himmelen faller sidesprang", vil du overflaten med et flir.