O2i

Hvordan å identifisere en organisasjons verdier

Så hva er det du virkelig stå for

Så hva er det du virkelig står for? Hvilke prinsipper opprettholde du? Hva er det du tror på? Hver person på ett eller annet tidspunkt bestemmer seg for å følge noen lov eller moral. De velger å gjøre én ting over den andre fordi basert på hva de tror på, dette var det beste valget. Folk har sine etikk og livssyn og dette gir dem mulighet til å ta avgjørelser. Det gir dem mulighet til å plassere verdien på ting.

Hvordan å identifisere en organisasjons verdier. Reflektere over organisasjonen.
Hvordan å identifisere en organisasjons verdier. Reflektere over organisasjonen.

Organisasjoner har verdier også. De tror også på ting som en helhet og dette styrer måten de går om sin virksomhet. Vet du hvilke verdier en organisasjon eller gruppe tror på? Her er hvordan å identifisere dem:

  • Reflektere over organisasjonen. Se på organisasjonen fra topp til bunn, innvendig og utvendig. Svar på hvem, hva, når og hvor. Bare inspisere hver tomme av din virksomhet. Etter å ha oppdaget hvem som gjør hva, når og hvor, kan du prøve å svare på hows og hvorfor. Hvordan gjør denne personen jobben sin? Hvilke metoder gjelder han? Hvorfor gjør han det? Lær så mye du kan om hvem organisasjonen er virkelig ved å se på folk og hvordan og hvorfor de eksisterer. Ting skal bli klarere når du begynner å forstå folks motivasjon og metoder.
  • Egenskaper som flyter til toppen. Nå analysere hva du har funnet. Gjør noen mennesker har felles egenskaper? Har noen mennesker har lignende religioner, bakgrunner og teknikker? Se etter fellestrekk mellom individer. De kan dele visse egenskaper. Hvilke verdier folk flest opprettholde? Flertallet kan gjenspeile hva tro organisasjonen tror i.
  • Nye ideer. Nå som du har identifisert organisasjonens verdier i dag, er det på tide å legge til nye eller fjerne feil de. Hva gode verdier mislykkes din organisasjon til å opprettholde? Hva dårlig verdier har din organisasjon feilaktig abonnere på? Kom opp med en komplett liste over verdier du vil din organisasjon til å tro i.
  • Gjennomføring. Det er én ting å si at du verdsetter en ting over en annen, nå må du sikkerhetskopiere dine ord med handling. Tross alt, du begynte denne øvelsen ved å se på hva organisasjonen for tiden gjør. Du var å se på hva de faktisk gjorde, og ikke hva de sa de gjorde. Implementere verdiene du vil opprettholde. Har veiledere og avdelingssjefer stadig gjentar betydningen av disse verdiene slik at resten kan følge etter.
  • Strebe etter mer. Fortsett å reflektere over din organisasjons verdier. Prøv å forbedre og bli bedre. Ikke stopp på en ting. Endres til det bedre er alltid en god ting. Du må kanskje gi slipp på noen verdier i fremtiden på grunn av hvordan feil og irrelevant de har blitt.

Selv om du ikke har et skriftlig dokument av organisasjonens kjerneverdier, kan du finne ut hva du og dine folk tror på ved forsiktig å se på måten du går om virksomheten din. Uansett verdiene du opprettholde gjenspeiles i arbeidet. Hvis de er gode verdier, holder den opp. Hvis de er dårlige, umiddelbart fokusere på å endre dem.