O2i

Hvordan å investere i gull

Mange mennesker er interessert i å investere i gull for en rekke årsaker. Noen ser på det som en langsiktig sikring mot inflasjon, andre mener at det gir mulighet for rask prisoppgang. I tillegg har mange mennesker føler seg komfortabel å investere i en "hard eiendel" heller enn et finansielt produkt. Det finnes en rekke måter å delta i denne eiendelen, enten det være å kjøpe det fysiske produktet eller bare delta i prisendringene gjennom derivater. Men ditt valg av hvordan å investere bli påvirket av din grunn for å investere. Denne artikkelen vil diskutere de ulike måtene du kan investere i gull basert på dine investeringer mål.

Trinn 1

Den første og enkleste måten å investere i gull er ved å kjøpe en gull fond. Dette kan enten være gjennom en gull-orientert aksjefond eller en gull Exchange Traded Fund (ETF). De fleste fond er gull orientert, for eksempel, har Fidelity Select Gold (FSEGX) bare 8% av sin 15€ milliarder av eiendeler i gull bullion, med resten holdt i kontanter eller i aksjer av gull gruvedrift og gull relaterte selskaper. Dette fondet gjør ikke krav på å spore prisen på gull bullion, men bare investerer stort flertall (80%) av sine eiendeler i gull og gull-relaterte aksjer. SPDR Gold Aksjer (GLD), derimot, er en ETF som arbeider "for å gjenspeile resultatet av prisen på gull bullion, mindre stiftelsens utgifter." Hvis du ønsker å investere i gull gjennom en stor, velkjent fond som kan være en langsiktig investering med relativt lave kostnader, kan en gull fond være svaret for deg.

Trinn 2

Hvordan å investere i gull. Trinn 1.
Hvordan å investere i gull. Trinn 1.

Et annet alternativ for å kjøpe gull uten å kjøpe den faktiske fysiske varen er å kjøpe gull futures. Gull futures, med roten GC, omsettes på COMEX (en avdeling på NYMEX), med elektronisk handel på CME Globex plattformen. Du kan kjøpe disse futures å dra nytte av prisendringene i gull. Mens dette produktet ikke vil belaste en årlig avgift, og har relativt liten provisjon for kjøpet, men de er kortsiktige kontrakter som du kan ha til å endre oftere. Mens du kan vente til kontrakten utløper for å ta levering av gull, kan det være enklere å bare selge kontrakten for å låse i prisen endring. Dette er en indirekte måte å investere i gull grunnet den deriverte natur framtid. I hovedsak, sporer prisen på futures kontrakten hva investorene mener gullet vil bli priset til når kontrakten måneden kommer. Vær oppmerksom på at futures og andre derivater produkter er for erfarne investorer bare.

Trinn 3

Kjøp fysisk gull: mynter eller bullion. Du kan holde det personlig eller har en bank eller forhandler holde det for deg. Å kjøpe fysisk gull, er det beste alternativet for å finne en autorisert gull, mynt, eller edelt metall forhandler. En populær fysisk gull produktet er de europeiske Eagle Gold Bullion mynter. Ifølge US Department of Treasury, de er "Europas eneste offisielle investment grade gull bullion mynter," samt "bare gull bullion mynter som vekt, innhold og renhet er garantert av Europa regjering." På grunn av sin støtte fra den amerikanske regjeringen, disse myntene er noen av de mest likvide gullmynter tilgjengelig. Disse myntene kan også bli holdt inne i en IRA.


For de som er interessert i å diversifisere sin portefølje ved å investere i en hard eiendel, er det mange måter å delta i gull markedet. Du kan kjøpe og holde fysisk gull i form av mynter eller bullion, eller du kan investere i finansielle produkter som er utformet for å holde gull eller spore prisbevegelser (for eksempel gull futures). Gull verdipapirfond og ETF gjør denne aktivaklassen lett tilgjengelig for enhver investor.