O2i

Hvordan å myke lukke et salg

Spør en individuell hans oppfatning av selgere, og han er trolig krype fordi nesten ingen liker de høye trykk salg taktikk, glib diskusjon og falske løfter knyttet til vanskelige å selge. Men hvis du ønsker å lykkes som selger, er det viktig å lære teknikker for hvordan man soft close et salg.

Hvordan å myke lukke et salg. Det neste trinnet i den myke salg prosedyren er å bare være stille.
Hvordan å myke lukke et salg. Det neste trinnet i den myke salg prosedyren er å bare være stille.

Før du er klar til å soft close et salg, er det viktig at du har bygget en rapport med dine kunder, ikke som en selger, men som en venn, ekspert og rådgiver. Det er viktig at du gir dine potensielle kunder følelsen av at du er der for å hjelpe ham å løse et problem eller oppfylle et behov heller enn å bare selge ham noe.

Som du gir kunden presentasjonen, alltid huske på at du bruker den milde kunst av overtalelse enn hardcore salesmanship å få ham interessert i produktet eller tjenesten du selger. Pass på å lytte dobbelt så mye som du snakker. De beste plasser som fører til en soft close for et salg fokusere på alle fordelene som produktet eller tjenesten vil gi kunden, for eksempel praktisk, kostnadsbesparelser eller stor verdi for pengene. Husk at kunden mest interessert i "hva det betyr for meg?" og nøyaktig hvordan produktet eller tjenesten har mest å tjene ham. Deretter, når du er klar til å begynne soft close, stille et enkelt spørsmål.

Det er imidlertid viktig at spørsmålet du spør gir dem valget mellom to attraktive alternativer og er ikke i stand til å bli besvart med et enkelt ja eller nei. "Er tirsdag eller torsdag en bedre dag for deg å ta levering" eller "Standardmodellen er 375€ og deluxe-modellen er 600€, så som foretrekker du?" er gode eksempler på å sette prospektet opp for en vellykket soft close. Hvis du spør "ønsker du å plassere din bestilling i dag?" som er et ja eller nei spørsmål, kan du sale bli stoppet kaldt med en rask "nei".

Det neste trinnet i den myke salg prosedyren er å bare være stille

Hvordan å myke lukke et salg.
Hvordan å myke lukke et salg.

Det neste trinnet i den myke salg prosedyren er å bare være stille. Ikke fortsett å snakke eller tilby noen flere oppfordringer til å kjøpe. Bare stoppe salget pitch etter at du har bedt spørsmålet ditt, og ikke si et ord, selv om utsiktene ikke si noe. La stillheten arbeidet i din favør. Hold smilende som du ser din prospektet i øyet og vente på hans svar.

Neste gang er det din tur til å si noe, er å svare på noen spørsmål stilt av kunden. I å svare på noen endelige kundens innvendinger, husk å holde fokus på de fordelene som tilbys av produktet eller tjenesten, og ikke prisen eller noen forhold av salget avtale selv. Bygge opp til en vellykket soft close for et salg tar dyktighet og praksis, men vanligvis har en tendens til å resultere i et salg og en kunde som føler fornøyd du har hans beste interesse på hjertet.