O2i

Hvordan å øke din leietakers leie

Som utleier, er det ditt privilegium å heve leien på eiendommen etter behov. Så mye som leietakere vil låse i prisen, trenger du å gjøre noen økninger for å reflektere den økende markedet og leie eiendommen verdien av enheten og for å holde tritt med de stigende vedlikeholdskostnader av eiendommen.

Men før du bestemmer deg for å heve leien

Hvordan å øke din leietakers leie. Inkluder en leie økning klausul i kontrakten din.
Hvordan å øke din leietakers leie. Inkluder en leie økning klausul i kontrakten din.

Men før du bestemmer deg for å heve leien, er det flere ting du må vurdere. Kontroller at du kan øke leien lovlig. Her er hva du må gjøre.

  • Følg din kontrakt. Før du kan øke leien, må du sørge for at du ikke bryter kontrakten ved å øke leien deleksamen. Akkurat som du ikke ville sette pris på om leietaker bails på enheten halvveis gjennom leieavtalen, vil leietaker ikke like det hvis du hevet leien før begrepet er opp.
  • Inkluder en leie økning klausul i kontrakten din. Når du har kontraktene trukket ut, bør du ta en leie økning klausul. Du kan si at du har det privilegium å heve leien ved en gitt prosentandel av pengebeløp hvert år eller to, avhengig av inflasjon og økende eiendomsverdier. Denne måten, vil du leietaker ikke bli overrasket om du plutselig håndheve en økning i husleien neste år.
  • Kontroller går prisene på tilsvarende enheter i nabolaget. Ikke tilfeldig trekke ut noen tall og erklærer at å være din nye utleie avgifter. Du trenger for å forbli konkurransedyktige. Samtidig, de leie avgifter må reflektere verdien av nabolaget som du er i. Du ønsker ikke å gjøre leien for billig at du tar i uønskede leietakere til din bolig. Samtidig, om du ikke ønsker leien å være for høy at den vil slå seg gode leietakere.
  • Sjekk leie lover i byen din. Hvis byen har leie lover, så du må følge. I mange store byer, dersom leieren har oppholdt seg i bygningen for en rekke år, er han beskyttet mot dramatiske utleie øker. Kontroller lovene i din by eller stat for å sikre at du overholder.
  • Gi beskjed til leietaker. Du trenger for å gi din leietaker god varsel om husleieøkning. Noen byer krever et minimum av minst 30-90 dager skriftlig varsel. Dette vil gi leietaker tid til å forberede til økningen.
  • Unngå dramatiske økninger. Være rimelig. Selv om du bor i den mest prime nabolaget i byen, vil du sørge for at husleien er fortsatt rimelig. Hvis du gjøre mer enn en ti eller tjue prosent økning i leie avgifter, vil leietakere klage. Ikke gjør mer enn en fem til ti prosent husleieøkning. Også plass det riktig så unngå å gjøre årlige økninger hvis du kan. Det er bedre å bygge et langvarig forhold med gode leietakere enn alltid prøver å få en høyere leie sjekk.
  • Gjennomføre økningen på riktig tidspunkt. Vis hensyn til den generelle økonomiske klimaet før du gjør en økning i husleien. Du kan miste leietakere hvis du bestemmer deg for å heve leien i en lavkonjunktur. Hvis du vet at leietaker er å ha noen økonomiske vanskeligheter på grunn av forandringer i livet som arbeidsledighet eller en ny baby, se om du kan trene en forskjøvet økning for dem. Være fleksibel.


Du må slå den riktige balansen i å øke og samle leie og gi dine leietakere med et rent og trygt miljø å leve i. Før du bestemmer deg for å heve husleien, sørg for at som eiendomsforvalter, oppfyller du dine plikter. Fikse noen og alle problemer i enheten eller bygning, slik at leietakere ikke vil ha grunn til å klage.