O2i

Hvordan å sende inn en klage til BBB

Kunder som har hatt en negativ opplevelse med en bedrift kan gjøre noen klager. I noen tilfeller er disse klagene går ingensteds. Når dette skjer, er det bedre å ta klagen til BBB eller Better Business Bureau. BBB har ansvaret for å beskytte forbrukere og foretak. De aksepterer klager forbruker til virksomheten eller business to business klager. Den gode ting om BBB er at de aksepterer klager om virksomheten er akkreditert av BBB eller ikke. Hvis du planlegger å sende inn en klage til BBB, følger trinnene nedenfor.

Her er fremgangsmåten du må følge hvis du ønsker å sende inn en klage til BBB:

Hvordan å sende inn en klage til BBB. Gå til bbb hjemmeside.
Hvordan å sende inn en klage til BBB. Gå til bbb hjemmeside.

  • Gå til bbb hjemmeside. For å få mer informasjon om hvordan du kan sende inn klage, gå til den offisielle nettsiden til BBB på bbb.org . Du vil bli bedt om å oppgi land og postnummer. Du vil da bli omdirigert til nettsiden din lokale BBB kontor. Vær oppmerksom på telefonnummeret og adressen til BBB kontor i ditt område.
  • Les retningslinjer. Når du er på BBB nettside, er det best hvis du leser deres politikk og retningslinjer for klager. For en oversikt over klage aksept retningslinjer, gå til nettstedet odr.bbb.org . Det er best å lese på disse retningslinjene, slik at du vil ha en god idé om BBB kan hjelpe deg med din sak eller ikke.
  • Svare på spørsmål om din klage. På BBB online klagen system nettside, vil du bli bedt om å svare på noen spørsmål angående klagen din. Sørg for å svare på alle spørsmålene sannferdig. Dine svar vil hjelpe deg å bli omdirigert til høyre BBB avdeling som vil takle klagen din.
  • Se for selskapet. Neste skritt er å se for selskapet som du har en klage om. BBB nettsiden har en database på mange selskaper. Når du er ute etter selskapet, dobbeltsjekke informasjon som adresse og telefonnummer til selskapet som det er noen selskaper med lignende eller samme navn. Hvis du ikke er sikker, kan du kontakte tallene til selskapene og stille spørsmål som vil hjelpe deg å avgjøre om har funnet den rette selskapet.
  • Gi detaljert informasjon. Velg selskap. Du vil da bli bedt om å gi detaljert informasjon om din klage. Inneholde konkrete datoer og klokkeslett, navn på folk i kostnad eller folk som du snakket med, antall transaksjoner, osv. På klagen din, gi det du ønsker å bli gjort for å fikse omstendighetene.
  • Vent på svar. BBB vil svare deg med en e-post. De vil gi deg informasjon om hvor lenge du må vente for ditt tilfelle skal løses. Dette kan ta litt tid, så det er mange klager mottatt hverdagen.


Dette er fremgangsmåten du må følge hvis du ønsker å klage en bedrift til BBB. Hvis tiden de sa godkjennes og du fortsatt har ingen bekreftelse angående klagen, ring din lokale BBB og følge opp klagen din.