O2i

Hvordan å være vert for en motiverende møte

Som leder er det din plikt å ta vare på de ansatte arbeider under deg. De er din støtte og ryggrad. Deres harde arbeid reflekterer på deg. Uten deres støtte vil du finne det svært vanskelig å holde seg på toppen. Gale beslutninger kan demoralisere laget ditt og noen sett ryggen kan få dem ned. Motivere dem til å arbeide sammen med deg til fordel for selskapet og seg selv er topp prioritet å holde moralen oppe. Du kan gjøre det ved å sette opp en spesiell motiverende møte med avdelingen team.

Hvordan å være vert for en motiverende møte. Konferere med veiledere for å finne ut grunnen til at laget ditt er dårlige.
Hvordan å være vert for en motiverende møte. Konferere med veiledere for å finne ut grunnen til at laget ditt er dårlige.

  • Gjennomgå lagets prestasjoner for det siste året og identifisere de lave og høye poeng av sine prestasjoner. Se etter styrker og svakheter av teamet. Vurdere sin nåværende ytelse og finne ut hvor ditt lag mangler
  • Konferere med veiledere for å finne ut grunnen til at laget ditt er dårlige. Be om en rapport om hva laget trenger. Det er sannsynlig at noen kontor politikk har påvirket deres ytelse, og du klarte ikke å gjenkjenne tegn. Det kan også være at du krever for mye fra teamet ditt, og det er drenering dem av energi. Overarbeidet personale vil ikke være i stand til å tenke klart og utføre på topp nivå.
  • Fortell dine ansatte at du skal organisere en motiverende møte og at de forventes å delta på det. Angi et tidspunkt og dato som passer for din avdeling.
  • Finn en arena for møtet. Da dette vil også være et team building møte, er det best at møtet finner sted utenfor kontoret, der gruppen kan også nyte utendørs, ny natur og få deres sårt tiltrengt pusterom fra konstant arbeid.
  • Se etter en trening selskap som kan gi dine ansatte med spill, motiverende oppgaver, ledertrening, og gruppeoppgaver, avanserte kommunikasjonsferdigheter, kritisk beslutningsprosesser og tenker på sine føtter. Det er flere trening selskaper som tilbyr denne typen tjenester. De kan tenke på opplæringsmoduler og øvelser for å passe din avdelingens behov. De vil gi deg med trente veiledere som vil gi støtte til laget ditt.
  • Sjekk om de har en motiverende høyttaler eller de kan henvise deg til en. En av de tingene de ansatte trenger i ny inspirasjon og tilstrømningen av nye ideer som vil gjøre dem arbeide sammenhengende og konstruktivt. Dette er hva de vil lære i løpet av teambygging.
  • Sammenligne priser på minst tre selskaper før du tar den endelige avgjørelsen. Du bør også se på deres liste over klienter, deres opplæringsmoduler og økt kurs og motiverende spill og vurdering øvelser de vil gjennomføre.
  • Møte med motivational speaker og gi ham eller henne en kortfattet bakgrunn av din bedrift, selskapets visjon og misjon, avdelingens funksjoner og hva du håper å oppnå i løpet av møtet og teambygging økt.
  • Planlegg motiverende møte for en 3-dagers 2-natt tur. Dette vil inspirere alle medlemmene av teamet å se frem til noen morsomme ganger mens læring. Forbered deg på å delta i sin oppgave. Dette vil gi deg sjansen til å mingle med de ansatte i en nøytral setting. Bli kjent med dem er en del av ansvaret og kan være en god referanse i fremtiden og du vil også få deres tillit. Oppmuntre dem til å delta i åpne diskusjoner og gi sin personlige tilbakemeldinger. Du vil lære mer om hvordan laget ditt tenker når de ikke er begrenset innenfor kontoret.

Etter din motiverende møte og teambygging selskapet har vanligvis en post-vurderingsskjema som de gir ut til deltakerne å tallfeste hvor mye de har lært. De vil da sjekke ut resultatene av øvelsene, sammenligne notater og gi deg er en sluttrapport.