O2i

Hvordan å varemerke noe

Intellektuell eiendom kan beløpe seg til millioner av dollar, som forbrukere reagerer på bilder, lyder og ord de kjenner igjen og stoler på. Ved trademarking dine ikke-materielle verdier, er du beskytte dem fra copycats som ønsker å ri på suksessen av dine ideer.

Her er fremgangsmåten i trademarking noe.

  • Utforme en sterk ikke-materielle produkt. Mens ideer selv ikke kan være varemerket, kan den fysiske ekspresjon av slike ideer være. Jingler, logoer, navn og tall er blant selskapets eiendeler som kan beskyttes ved lov.
  • Sjekk om en identisk eller lignende produktet ikke finnes i varemerke-databasen. Søk gjennom den føderale varemerke database under US Patent and Trademark Office. Du kan også utvide søket via populære online søkemotorer som Google eller Yahoo!.
  • Vær oppmerksom på at jakt etter lignende bilder vil ta mye lengre tid enn å lete etter lignende navn. Ikke bare vil se etter lignende objekter med eksisterende varemerker tillate deg å endre designen deretter, vil det også varsle deg om muligheten for varemerkeinngrep på din side og gi deg tid til å justere design for å unngå et eventuelt søksmål. Du kan også leie en konsulent som effektivt kan søke via flere kanaler for deg.
  • Søk om et varemerke på nettet. Fyll opp søknadsskjemaet, laste opp en kopi av produktet da betale gebyr på 280€ for undersøkelse og godkjenning. Når du utvider til andre land, se om varemerket brukes der borte, og deretter ta de nødvendige skritt.
  • Spore godkjenningsprosessen. Det kan ta måneder for Trademark Office å godkjenne produktet som de sammenligner den med eksisterende varemerker. Kontoret vil varsle deg om sin beslutning.
  • Vedlikeholde varemerke. Når søknaden er godkjent, kan du nå legge til "TM" for ditt produkt når inkludert det til alle markedsføring og merking for å signalisere sin varemerkebeskyttet status.
  • Vurdere å ansette et varemerke advokat. Mens en advokat kan være dyrt, de har kunnskap og erfaring til jevnt gå gjennom søknadsprosessen. Be om anbefalinger på en god advokat, rådføre seg med dem på design du har så gi ham tillatelse til å sende søknaden for deg. Samme advokatfirma kan også prosederer alle etterfølgende brudd på varemerkerettigheter tilfeller på dine vegne.
  • Vurdere å kjøpe en eksisterende varemerke. Hvis objektet du ønsker å varemerke allerede finnes i databasen, men du er steinhard i å forfølge det, har du mulighet til å kjøpe det fra varemerke holderen. Det er alltid en sjanse firmaet eller personen er økonomisk vaklende og er villig til å del med sin intellektuelle eiendom for et rimelig beløp. Har advokaten din finne og kontakte holderen deretter åpne opp diskusjoner for et varemerke transaksjon.


Hvordan å varemerke noe. Utforme en sterk ikke-materielle produkt.
Hvordan å varemerke noe. Utforme en sterk ikke-materielle produkt.

Varemerket prosessen kan være dyrt, men tapene, dårlig trykk og tapte muligheter som følger av inngrep kan være mer økonomisk skadelig for din bedrift. Søk om et varemerke for ikke-materielle verdier så snart du har råd til det å tillate deg å fortsette med fred i sinnet som du fortsetter å bygge på merkevaren din.