O2i

Hvordan beregne utbytte yield

Begrepet utbytte yield

Begrepet utbytte yield, da hørt av de som venter på ørene av enhver investor, er nok til å vekke dem fra deres mørke og dyp søvn. Dette er fordi utbyttet betyr at utbetalingen for investeringen. For eksempel, hvis du har investert tungt i et selskap, på et bestemt tidspunkt, vil det frigjøre utbytte til sine investorer. Du er en av dem vil motta utbyttet og vil være et mål på suksess for din investering. Her er noen tips om hvordan du kan utlede utbyttet du skal motta i retur av investeringen din.

  • Aksjekursen. Det første trinnet i beregning av utbyttet av investeringen din er ved å sjekke den faktiske bestanden du har interesse i. Du kan gjøre dette på mange forskjellige måter men, den mest effektive måten er å overvåke bestanden online. Nettsteder og portaler som Yahoo og Google tilbyr ulike lager overvåking alternativer som gir deg fri, uhindret, og sanntids lager nyheter. Avhengig av webgrensesnitt du går med, søk etter tre bokstaver lager representasjon for selskapet du har investert i. Så snart du finner det, søk etter den siste omsatte kurs på aksjen. Dette er dagens pris på aksjen. La oss anta at prisen på den aktuelle aksjen er 15€ per aksje.
  • Utbyttet per aksje. På samme webgrensesnitt, kan du faktisk se hvor mye utbytte er på en per aksje eller per lager basis. For eksempel, hvis du bruker Yahoo, vil du merke at det er en fane merket som "Div og Yield". Klikk på denne kategorien for å finne den rette utbytte av det aktuelle selskapet. Så, hvis figuren på det er 5€ deretter utbytte per aksje er 5€ for de som har aksjer i selskapet.
  • Utbyttet. For å beregne for utbyttet av investeringen din, dele utbyttet per aksje av dagens aksjekurs. Med eksemplene ovenfor, vil du være å dele 5€ med 15€. Resultatet vil være 0,05. Konvertere den til prosentandel og du vil få 5 prosent. Dette betyr at utbyttet er på 5 prosent.
  • Grunnlinjen. Det er viktig å huske på at utbytte avkastning av en investering som er fem prosent eller mer anses vanligvis som en høytytende investering.
  • Faktorene. Utbyttet er sterkt påvirket av mange faktorer. Den primære faktor er resultatene for selskapet i form av omsetning og resultat mot driftskostnader. Andre faktorer vil være økonomien og markedet situasjonen, inngangen av nye teknologier som konkurrerer med selskapets eksisterende produkt, og innføring av nye mennesker inn i selskapets daglige ledelse eller styret. Alle disse kan påvirke aksjekursen som vil sterkt påvirke utbyttet.

Hvordan beregne utbytte yield. Begrepet utbytte yield.
Hvordan beregne utbytte yield. Begrepet utbytte yield.

Nå som du er klar over hva utbyttet er og hvordan du utlede hva du kan få ut av investeringen din, kan du nå tenke på hva aksjer vil gi deg best mulig avkastning ut av investeringen din. Alle disse er avgjørende for å sikre din økonomiske fremtid.