O2i

Hvordan betale mindre renter på kredittkort gjeld, lån og boliglån

Komme seg ut av gjelden raskere ved å betale mindre renter på alt

Kostnaden av gjelden er interesse - hvor mye penger du skylder for privilegiet av å låne penger. Rentene kan variere fra 0,99% kampanjetilbud til 30% høy-risiko kredittlinjer, men sluttresultatet er det samme: Du betaler mer enn den opprinnelige utgiften. Dette har en snøball effekten av å øke det totale beløpet du skylder, noe som resulterer i høyere renteutgifter, slik at mengden av gjelden å øke. Du kan bruke disse tipsene for å umiddelbart redusere mengden av interesse du betaler hver måned, slik at du får ut av gjelden raskere.

Trinn 1

Hvordan betale mindre renter på kredittkort gjeld, lån og boliglån. Betale regninger tidlig.
Hvordan betale mindre renter på kredittkort gjeld, lån og boliglån. Betale regninger tidlig.

Betale regninger tidlig
Betal regningene dine så snart du kan i stedet for å vente på forfall for å redusere den totale mengden av interesse du vil betale. Vanligvis løper renten basert på den gjennomsnittlige daglige balanse, så du er bedre å redusere balansen så snart som mulig.

Hvis du skylder 3740€ dollar på et kredittkort ved 20% rente, vil minimum betaling være ca 150€ hver måned. Hvis du betaler din betaling så snart du mottar regningen i posten (i stedet for å vente på forfallsdato og risikere sent avgifter) vil du redusere saldoen umiddelbart og unngå å betale ca 25 dager med renter på det 150€. Det er omtrent 30€ mindre du vil betale i renter hvert år.

Trinn 2

Betale regninger oftere
Hvis mulig, betale en del av regningen hver gang du mottar en lønnsslipp i stedet for bare en gang i måneden. Før du starter denne praksisen, sjekk med kreditor for å sikre at de ekstra utbetalingene vil redusere hovedstol og blir brukt mot din neste forfall. Ikke bare vil dette gjøre store månedlige regninger virker mer håndterlig, men det vil også hjelpe deg å betale din gjeld raskere ved å redusere utestående hovedstol.

Komme seg ut av gjelden raskere ved å betale mindre renter på alt. Betale regninger oftere.
Komme seg ut av gjelden raskere ved å betale mindre renter på alt. Betale regninger oftere.

La oss si du har en 111 950€ boliglån på 7% rente og boliglån betalingen er 750€ hver måned. Hvis du endrer betalingsplanen til 375€ hver to uker, vil du betale en ekstra 750€ hvert år - du spare over 37 320€ i renter og nedbetaling av lånet i 24 år i stedet for 30 år.

Trinn 3

Betal dyreste gjeld først
Hvis du har flere former for gjeld - en lommebok full av kredittkort, eller flere personlige og bil lån - dette er den mest effektive måten å redusere den totale mengden av interesse du vil betale. Lag en liste over alle dine gjeld og renten på hver, og deretter fokusere på å betale av den med høyest rente. Gjør bare minimum betaling på alle de andre, men betale så mye du kan for å at man - ditt dyreste gjelden. Når du har betalt ned gjelden, bruke samme strategi til neste høyeste renten på listen din. For å se nøyaktig hvor mye penger du vil spare ved hjelp av denne praksisen, gjør en online søk kredittkort payoff eller gjeldsreduksjon finansielle kalkulatorer.

Trinn 4

Må ikke betale interesse å tjene renter
Hvis du har en stabil inntekt og et rikelig stor nødsituasjon fond, bør du vurdere å ta penger ut av sparepenger til å betale din gjeld. Når målet er å redusere rentekostnadene, er det fornuftig å eliminere gjeld som har rente på 10% eller mer i stedet for å holde penger i en sparekonto eller pengemarkedsfond tjener mindre enn 2%. Mulige unntak fra dette er lån med skattefradraget for renteutgifter som studielån eller boliglån.