O2i

Hvordan bruke en kalkulator for å sitere nedbetaling av lån

Hver person som mener søker om et lån må først vurdere sin økonomiske stabilitet og gjenværende kapasitet før du gjør det. Det er viktig å huske på at visse uoverensstemmelser og forskyvninger i betaling kan sette din kreditt score og du kan ende opp begravd i gjeld, på grunn av opphopning av lånets månedlige renter.

Den beste måten å vurdere og analysere betalingsmåter før du søker om et lån er å bruke et lån tilbakebetaling kalkulator.

Hvordan bruke en kalkulator for å sitere nedbetaling av lån. Skriv inn uttrykket.
Hvordan bruke en kalkulator for å sitere nedbetaling av lån. Skriv inn uttrykket.

  • Det er viktig å fjerne kalkulatoren minne før du foretar en ny beregning. Du ønsker ikke å komme opp med en feilaktig tilbakebetaling figur.
  • Sørg for at ordet "Start" vises i kalkulatorens skjermbilde før du gjør dine innspill. Hvis ordet fremdeles ikke vises automatisk, kan du trykke på "g"-knappen og trykk deretter på 7.
  • Tast inn lånebeløpet du ønsker å gjøre og trykk deretter på "CHS" eller Endre fortegn knappen. Etter etter figurene på skjermen, trykker du på nåverdi (PV) tasten.
  • Skriv inn uttrykket, vanligvis i måneder, eller metode over hvor du ønsker å gjøre repayments. For eksempel, du ønsker å betale tilbake lånet i fem år. Derfor 12X5 = 60. Tast inn "60" og deretter trykke "n"-knappen.
  • Å gå inn i renten, bare inn den hastigheten, etterfulgt av blå "g"-knappen og trykk deretter på "i"-knappen. For eksempel, er renten 9%, når du trykker på "g" og "i"-knappen, vil du få 0,75 på grunnlag av en 9% årlig rente.
  • Skriv inn engangsbeløp ved å skrive inn beløpet du ønsker å betale på slutten av lånet ditt og trykk deretter på fremtidig verdi (FV) knappen. For eksempel, du ønsker å betale 10% som engangsbeløp, trykker du bare på 2000 etterfulgt av "FV". Lump sum er valgfritt, hvis du ikke ønsker å betale et engangsbeløp på slutten av lånet ditt, bare skrive "0" etterfulgt av "FV".
  • Å beregne for repayments, trykk på "PMT"-knappen, vil kalkulatoren viser deg deretter månedlige utbetalinger.

I sammendraget, må du legge inn lånebeløpet, de gjenværende vilkår, renten, og ballong eller lump sum å beregne for månedlig tilbakebetaling. For eksempel et lån beløp på 14 930€ 60 måneders etterlønn sikt, 9% rente, og en lump sum av 1500€ vil gi deg 290€ 0,00 månedlig tilbakebetaling etter å ha trykket på PMT-knappen.

En annen fordel av å ha et lån tilbakebetaling kalkulatoren er at det lar deg dobbelt sjekke priser at finansfolk sitere deg. Noen finansfolk er veldig bra i skjul avgifter og enkelte avgifter. Du vil da kunne redde deg fra å signere en kontrakt tro at lån er for eksempel 8%, men med skjulte kostnader, er du faktisk betaler 8,75% totalt.

Skriv inn engangsbeløp ved å skrive inn beløpet du ønsker å betale på slutten av lånet ditt og trykk deretter på fremtidig verdi (FV) knappen.
Skriv inn engangsbeløp ved å skrive inn beløpet du ønsker å betale på slutten av lånet ditt og trykk deretter på fremtidig verdi (FV) knappen.

Lånet tilbakebetaling kalkulatoren er faktisk en hendig gadget for nedbetaling beregninger, men husk at det også har sine begrensninger. Rådfør deg med finansiell rådgiver for andre kriterier som finansielle forpliktelser og fremtidige investeringer før du søker om et lån.