O2i

Hvordan de skal takle ansatte misligheter

Hvis du fant ut at en av dine ansatte prøver å dekke en stor sum penger uten kvittering eller en ansatt er å bruke mye urimelig tid med en leverandør, bør du kanskje å begynne å undersøke. Når det gjelder alle typer virksomhet, trenger du ikke ønsker å finne ut at en av dine ansatte er involvert i svindel ordninger.

Selv om det kan virke vanskelig å akseptere

Selv om det kan virke vanskelig å akseptere, er sannheten ansatte misligheter skjer. Dette er ikke en liten sak. Ansatte misligheter er en av grunnene til at selskapene går konkurs. Det er derfor nødvendig å vite hvordan man skal nærme ansatte misligheter riktig og profesjonelt. Følgende trinn kan hjelpe deg med å håndtere dette.

Gjennomføre en grundig ansatt screening prosess. Det første trinnet i å håndtere ansatte misligheter er forebygging. Forebygge ansatte misligheter er definitivt mye enklere enn å håndtere det. Selv om dette trinnet ikke løser nødvendigvis din nåværende ansatte svindel problemer, kan det likevel hjelpe i å stoppe det skjer igjen. Før du leier noen, må du sørge for at du utfører en omfattende bakgrunnen sjekker på den personen. Sjekk personens rulleblad og kreditt rapporter. Sjekk alle viktige dokumenter eller registre. Hvis du kan, la en profesjonell håndtere screening prosessen.

Unngå å hoppe inn konklusjoner

Hvordan de skal takle ansatte misligheter. Gjennomføre en grundig ansatt screening prosess.
Hvordan de skal takle ansatte misligheter. Gjennomføre en grundig ansatt screening prosess.

Unngå å hoppe inn konklusjoner. Hvis du mistenker at en ansatt er involvert eller begå svindel, er det best at du først gjennomføre en diskret etterforskning i saken. Ikke anta at personen er skyldig inntil du bevise det. Rådfør deg med din juridiske rådgiver om problemet.

Informere ansatte om konsekvensene av ansattes misligheter. Inkluder konsekvensene av ansatte misligheter på den ansattes håndbok. Så mye som mulig, må selskapet ha en skikkelig og systematisk måte å håndtere ansattes misligheter. Når du mistenker at noen i din bedrift er å begå ansatte misligheter, suspendere vedkommende til etterforskningen er over. Juridiske rådgivere bør også være involvert i denne saken. Sørg for at du har bevist anklagene lovlig før du forkaster en av dine ansatte.

Ha et sterkt og organisert økonomisystem. En av grunnene til at ansatte misligheter skjer er fordi selskapet mangler en sterk økonomisystem. Dette gir en ansatt mulighet til å stjele eller bli involvert i svindel ordninger. Hva du kan gjøre er å fordele økonomiske oppgaver til ulike medarbeidere. Så mye som mulig, unngå å delegere den samme personen for lønn og distribusjon utbetalinger.

Hvis din bedrift har råd til å outsource, gjøre det

Hvis din bedrift har råd til å outsource, gjøre det. Bortsett fra revisjonsteamet av din bedrift, la noen utenfor selskapet gjennomføre en revisjon. Dette vil redusere muligheten for noen av de ansatte til å begå ansatte misligheter. Du bør også sørge for at du hele tiden overvåke din ansattes handlinger. Dette vil ikke bare hindre ansattes tyveri og svindel, men det kan også hjelpe deg å fange eventuelle brudd.

Gjør en overraskelse revisjon. Ha Revisjonsgruppen å gjennomføre overraskelse revisjoner. Dette vil gi de ansatte beskjed om at du er sterkt engasjert i å ødelegge muligheten for ansattes misligheter i selskapet.

Selv om det kan virke vanskelig å akseptere. Unngå å hoppe inn konklusjoner.
Selv om det kan virke vanskelig å akseptere. Unngå å hoppe inn konklusjoner.

Dette er noen ideer om hvordan du kan riktig håndtere ansatte misligheter i din bedrift. Bortsett fra disse tingene, er en måte å forebygge og håndtere ansatte misligheter å oppmuntre ansatte til å rapportere uetisk praksis i bedrift. Sørg for at du har en åpen dør-politikk om dette, slik at de ansatte ikke vil nøle med å rapportere uetiske handlinger.