O2i

Hvordan du får en dom av kreditt-rapporten

Det vil være vanskelig for deg å få lån hvis kreditt rapporten og scorer er nede i rennesteinen. Kreditorer vil ikke risikere å gjøre forretninger med deg bare på grunn av negativitet i rapporten. I kreditt-rapporten, vil det være gjeld dommer fra en konto som har fått deg hoppe på kontingent. Noen ganger, disse dommene er feilaktige som da vil gi deg angst senere når du virkelig trenger en linje av kreditt. Teknisk sett vil disse negative gjeld dommer redusere de samlede kreditt score. Så hvis det er en feil eller om det er noen nøyaktige gjeld dommer oppført på kreditt rapporten, vil du definitivt ønsker å fjerne disse. Her er noen trinn du kan følge for å gjøre det.

Hvordan du får en dom av kreditt-rapporten. Be om kreditt-rapporten.
Hvordan du får en dom av kreditt-rapporten. Be om kreditt-rapporten.

  • Be om kreditt-rapporten. Ja, har du rett til én. Det er tre kreditt fagforeninger som vil holde styr på kreditt-rapporten, Transunion, Experian, og Equifax. For å be om kreditt-rapporten, kan du kontakte hver av dem direkte og betale behandlingsgebyr per union eller du kan logge deg på annualcreditreport.com og sende en forespørsel dit. Du vil få en gratis kreditt rapport per år fra alle tre av disse kreditt fagforeninger.
  • Sjekk rapporten. Når du får en kopi av rapporten, lese den grundig. Følg nøye med detaljene for hver gjeld dommen. Selv en liten feil på detaljene kan betraktes som tvilsomme, og vil gi deg den lille smutthull du trenger å snu. Se på datoen, det skyldige beløpet, den totale betalingen du ettergitt, og informasjonen om kreditt-konto. Sjekk om disse er riktige. Hvis det er feil, så legg merke til det og finne dokumenter som viser at gjelden dommen er feilaktig. Det er din rett å utfordre disse feilene dermed gi deg noen lettelse.
  • Bestride det. Å bestride en feilaktig gjeld dom, er å forberede alt du trenger å gjøre vedlagte dokumenter og fylle opp en gjeld tvist ark. Send inn disse pluss et brev av tvist til alle de tre kreditt fagforeninger per post eller e-post. Du kan sende tvisten nettet også ved å logge inn på hver forening hjemmeside transunion.com , experian.com , og equifax.com . De vil ha et elektronisk skjema du kan fylle opp og sende elektronisk. Gjør dette for alle tre.
  • Fikse det. Nå som du vet hvordan man skal håndtere feil, er den neste tingen du trenger å vite hvordan man skal håndtere riktige gjeld dommer. Vel, det er lett, men det vil koste deg. Teknisk, fjerne gjeld dommer, må du betale gjelden. Du kan gjøre dette ved enkle å kontakte kreditor og diskuterer en måte for deg å betale tilbake det skyldige beløpet. De fleste kreditorer vil være åpen for dette, og kan også gi deg en rimelig betaling plan. Hvis du gjør det på denne måten, så sørg for å få den nye avtalen skriftlig. Dette vil kjøpe deg en gang for å fjerne kreditt-rapporten. Send inn skriftlig og undertegnet avtale med kreditor til alle tre kreditt fagforeninger, og de vil oppdatere den deretter. Nå, hvis du går denne ruten, sørg for å leve opp til løftet du har gjort til kreditor. Noen savnet betaling kan be kreditor for å få gjelden dom gjeninnsatt og oppdatert.


Det du har det, de enkleste måtene å få en gjeld dom ut av kreditt-rapporten.