O2i

Hvordan du får en tidlig pensjonisttilværelse pakke

Det er viktig for hver ansatt til å lære hvordan du får en tidlig pensjonisttilværelse pakken. Det er ulike grunner til at de ansatte velger en tidlig pensjon pakke, og et økende antall mennesker tar dette alternativet, men uansett din motivasjon for å få førtidspensjon, må du sørge for at du får den beste avtale fra din arbeidsgiver eller selskap. Tross alt, hvis du ikke har andre alternativ inntektskilde etter pensjonsalder, vil du nødt til å stole på det beløpet du vil motta så tidlig pensjonering.

Nedenfor er noen nyttige tips å huske på når du får en tidlig pensjonisttilværelse pakken:

Hvordan du får en tidlig pensjonisttilværelse pakke. Vite om du bør gå for tidlig pensjonering eller ikke først.
Hvordan du får en tidlig pensjonisttilværelse pakke. Vite om du bør gå for tidlig pensjonering eller ikke først.

  1. Vite om du bør gå for tidlig pensjonering eller ikke først. Mange folk registrere deg for førtidspensjon uten å vurdere om de har nok inntekt for støtte gitt sine omløpsmidler og kortsiktig gjeld. Disse samt den finansielle situasjonen bedriften og over-all tilstanden i bransjen.
  2. Ta deg tid til å nøye lære om bedriftens eller sjefens politikk og dine fordeler under loven før signering en tidlig pensjonisttilværelse pakken. Spør rundt om pensjonsregler, familie pensjon, pensjonering livrente, ansatt pensjonering, og uføretrygding fordeler bedriften din tilbyr. Be for Summary Plan Beskrivelse fra din menneskelige ressurs avdelingen for å få generell informasjon om pensjonsordninger. Sende inn en skriftlig anmodning med Plan Administrator for å få detaljene. Han er pålagt ved lov å svare innen 30 dager etter at skriftlig forespørsel. Du kan be en advokat til å gjennomgå retningslinjene for deg også.
  3. Sammenlign din selskapets policy for de selskaper som tilhører en liknende industri, slik at du kan få en idé om politikken er god og innen industristandarder. Du kan også snakke med venner og andre som har valgt for førtidspensjon.
  4. Mange selskaper tilbyr flere førtidspensjonering alternativer som du mottar pensjon i form av et engangsbeløp eller på en forskjøvet basis (annuitet). Nøye vurdere fordelene ved hvert alternativ før endelig gjør ditt valg. Du kan diskutere dem med finansiell planlegger.
  5. Lær den smakfulle kunsten å forhandle bedre betingelser med din bedrift. Lengre sluttvederlag, kreditt for ekstra år med service, ber din bedrift å gi deg før skatt verdien av selskapet matche hvis du har en 401 (k), men ikke fullt opptjent, slik at du kan sette inn penger på en IRA er noen av de tingene du kan be om.
  6. Demonstrer din effektivitet og bidrag til selskapet. Ta æren for dine prestasjoner, men ikke overdriv dem heller. Vær ærlig med dine prestasjoner og dine behov, med tanke på at kostnadene ved å leve øker over tid.
  7. Ved å gjøre et tilbud, må beløpet større enn hva du tror er rettferdig fordi selskapet vil alltid prøve å betale deg mindre. Ved å gjøre et større tilbud, vil du ha en spillerom for forhandlinger.
  8. Finne noen som vil være sympatisk til din sak, og hvis mening teller i selskapet. For eksempel kan du slå til en sjef som var imponert over den forrige ytelse.
  9. Planlegge livet etter pensjonering.

De økonomiske tidene er svært volatile, og det ville være dumt å tro at selv en verdifull medarbeider er uunnværlig i disse tøffe tider. Det er best å være forberedt og lære hvordan å få en tidlig pensjonisttilværelse pakken er viktig fordi du skal leve av på den etterpå.