O2i

Hvordan du kan engasjere publikum under en powerpoint presentasjon


Her er hvordan å holde deg presentasjon publikum interessert og engasjert under PowerPoint-presentasjonen.

Trinn 1

Seminarer og presentasjoner kan være kjedelig for publikum. Så hvis du presenterer en PowerPoint-presentasjon til kunder eller kolleger, krydre det opp litt for å holde deg publikum interessert. Noen av disse hemmelighetene vil hjelpe deg å engasjere publikum i løpet av PowerPoint-presentasjonen.

Gjør din powerpoint lysbilder lett å lese. Den viktigste hemmeligheten til å engasjere publikum under PowerPoint-presentasjonen er at det må være lett å lese. Du tror kanskje at en regnbue av farger kommer til å imponere publikum, men det er helt motsatt. Noen enkle farger som tydelig kontrast PowerPoint bakgrunn vil være lettest å lese. Hvis publikum kan lese presentasjonen, vil du holde dem engasjert lenger. (Og holde fargeblinde mennesker i tankene. Ikke bland blå skrift og lilla bakgrunn, eller brune skrifter på grønn bakgrunn. Bruk en meget mørk bakgrunn og en svært lys farge for skriften, slik at alle vil være i stand til å se dine PowerPoint presentasjon.)

Hvordan du kan engasjere publikum under en powerpoint presentasjon. Gjør din powerpoint lysbilder lett å lese.
Hvordan du kan engasjere publikum under en powerpoint presentasjon. Gjør din powerpoint lysbilder lett å lese.

Du ønsker også å sørge for at du bruker en betydelig font hele PowerPoint-presentasjonen. Du kan være i stand til å lese den helt fint på dataskjermen, men tenk fyren på baksiden av seminaret rommet som skal anstrengende å lese PowerPoint titler. Bruke minst en skriftstørrelse på 35 for titler og overskrifter, og velg 28 punkts skrift eller større for poengene dine. Det er så lite som du bør gå. Hvis du trenger å passe mer informasjon på siden din, gjør to lysbilder. Ikke stappe den inn eller PowerPoint lysbildet vil ikke være nyttig i det hele tatt siden publikum ikke vil være i stand til å lese den.

Du kan også sørge for at publikum holder seg engasjert under PowerPoint-presentasjonen ved å holde font bruk til et minimum. Fancy skrifter er vanskelig på øynene og vil ikke holde publikum engasjert. I stedet bruke ett eller to skrifter i hele PowerPoint-presentasjonen. Bruk en font for titler, og en font for lysbildet innhold. Hold det enkelt!

Trinn 2

Begrense informasjonen du presenterer på lysbildene. En PowerPoint lysbildet skal ikke snakke for seg selv. Det bør gi den nakne bein i neste punktet du ønsker å gjøre uten å gå inn i for mye detalj. Du vil ikke engasjere publikum i presentasjonen hvis de er opptatt med å lese dine PowerPoint-lysbilder samtidig som de prøver å lytte til deg. Presentasjonen vil være en komplett flopp, og publikum vil bli fornærmet at du sto der og lese lysbildene til dem. Bruk PowerPoint-presentasjoner som et hjelpemiddel i presentasjonen, ikke på ryggraden i det. Viktig informasjon bør komme rett fra deg. Så satte ikke mer enn 6 poeng på hvert lysbilde. (Dette sikrer også at du kan bruke en større skrift.) Og 90% snakker, 10% lesing.

Begrense informasjonen du presenterer på lysbildene. Bruke bilder og grafikk.
Begrense informasjonen du presenterer på lysbildene. Bruke bilder og grafikk.

Dette bringer opp en annen nødvendighet for å holde for publikum engasjert under en PowerPoint-presentasjon: kuler. Holde informasjonen kort og konsis med bruk av kuler. Avsnitt er bare for mye for et publikum å håndtere i en slik kort tid. Formidle viktig informasjon verbalt og bruke kuler til å oppgi bare de viktigste punktene.

Trinn 3

Bruke bilder og grafikk. En PowerPoint-presentasjon som er ingenting, men ord er ikke interessant for publikum. Unngå å sette publikum i dvale ved ramping opp PowerPoint-presentasjon med bilder og grafikk. Bland opp punkter med noen grafikk eller tegneserier. Selv animerte figurer på hjørnet av et PowerPoint-lysbilde vil fange øyet av dagdrømmer publikum medlemmer. Fremlokkende en latter fra publikum hver nå og da vil holde dem interessert, fokusert og engasjert med PowerPoint-presentasjonen.