O2i

Hvordan du registrerer deg for en salesforce.com personlig utgave konto

Hva er salesforce.com?
Salesforce.com er et selskap som lager elektroniske forretningsapplikasjoner som tillater hvem som helst i firmaet som samhandler med kunder og potensielle kunder til å dele informasjon i et samarbeidsprosjekt, web-basert miljø. I motsetning til tradisjonelle programvareselskaper, pioner Salesforce.com begrepet "Software-as-a-service" (SaaS), hvor kundene betaler for et årlig abonnement til sine tjenester.

Opprinnelig designet for å ha folk i markedsføring

Hvordan du registrerer deg for en salesforce.com personlig utgave konto. Hva er salesforce.com?
Hvordan du registrerer deg for en salesforce.com personlig utgave konto. Hva er salesforce.com?

Opprinnelig designet for å ha folk i markedsføring, salg og kundestøtte har tilgang til den samme kunden informasjon (for å unngå den klassiske "sa han, sa hun" syndrom), har Salesforce.com 's produkter utviklet for å nå tillate partnere og andre avdelinger innen ditt Selskapet skal ha en enhetlig og real-time visning av informasjon.

Personal Edition
Salesforce.com 's Personal Edition lar enkeltpersoner til å oppleve hva Salesforce handler om - Customer Relationship Management (CRM) som fungerer. Alle som trenger å administrere virksomheten relasjoner - med kunder, potensielle kunder, partnere, selv potensielle arbeidsgivere - kan lære å bruke Personal Edition. Og gjett hva? Det er gratis, så lenge du har tenkt å være den eneste personen som administrerer denne informasjonen.

Denne artikkelen forteller deg hvordan du registrerer deg for en 30-dagers gratis Personal Edition rettssaken, og hvordan du kan unngå ethvert produkt problemer når prøveperioden er utløpt.

  1. Registrer deg for en 30-dagers prøveversjon. Når du skriver inn informasjon , må du merke den fine print som sier noen kundestøtte fra selskapet vil koste deg 30€ per hendelse. Ikke bekymre deg, imidlertid. Det er store ressurser som fellesskapet av brukere har satt sammen for å hjelpe hverandre.
  2. Åpne og lese de to e-poster som blir sendt til deg. Dette har påloggingsinformasjonen og gir deg et midlertidig passord. Klikk på den aktuelle linken i e-posten for å automatisk være innlogget for å Salesforce, og å bli bedt om å endre passordet. En ny e-post sier at hvis du ønsker å være samarbeid og har andre personer i firmaet spille inn deres samhandling med kundene dine, må du oppgradere. Det er sannheten, og det er da du må begynne å betale. Personal Edition er ment for deg selv, så det er ideelt hvis du er en eneeier, vanligvis av en service-basert virksomhet.
  3. Når du er logget inn Salesforce, bekrefte innstillingene dine først. Før fullt soaking i layouten og alle linker som du ser, først flytte markøren til øverste høyre hjørne på siden, og klikk på koblingen til oppsett. Til venstre i det neste skjermbildet, ser du en navigasjonsmeny.
  4. Bekreft din personlige informasjon. I navigasjonsmenyen, finne den personlige delen Konfigurer og klikk på min personlige informasjon linken nedenfor det. Undermenyer da vises. Klikk på Personlig informasjon. Se på din brukerinformasjon. Vær oppmerksom og bekrefte at tidssonen er riktig innstilt, da dette vil påvirke din planlegging av arrangementer. Hvis du må endre noe, treffer du på Rediger, gjør endringene, og deretter traff Lagre.
  5. Gå gjennom innledende opplæring. Nøkkelen til bruken av Salesforce er en grunnleggende forståelse av kategoriene, og hvordan de er sammen. Klikk på koblingen Hjelp i øvre høyre hjørne av programmet. En egen åpnes. Under delen Komme i gang, klikk på Quick Start Guide.
  6. Satt i noen reell informasjon og prøve det ut! Etter trening, lage et par kontoer, med noen få relaterte kontakter. Logg sample oppgaver og planlegge noen hendelser. Bli kjent med utseendet og følelsen av grensesnittet, og hvordan dine aktiviteter er alle logget under Account posten.
  7. Ikke overdriv. Personal Edition har noen plassbegrensninger, så ikke forsøk å laste opp en hel manifest av dokumenter eller en telefonbok med kontakter inn i systemet. Begynn med små skritt og innspill de viktigste kunder at du kommuniserer med på daglig eller ukentlig basis.

Når du har forstått hvordan forretningsforbindelser, kontakter, muligheter, oppgaver, hendelser og dokumenter er alle relatert og brukes, vil du være på vei til å bli en Salesforce troende.