O2i

Hvordan du starter en artist management selskap

Har du noen gang lurt på hva livet ville være som om du brukte arbeidstiden med folk som er bestemt på å være suksessfulle artister? Liker du å hjelpe sliter kunstnere finne sin plass i underholdningsbransjen og se dem stige til toppen av sine båter? Hvis så, kan du ha en lysende karriere i å håndtere kunstnere.

Ikke alle har guts til å håndtere denne type arbeid fordi du må være fleksibel hele dagen og hele natten på grunn av tidsplanen du har til å møte. Men hvis du tror du har rett til dette arbeidet, kan du bruke denne fremgangsmåten som dine retningslinjer i å ta banen til dette yrket.

  • Juridiske spørsmål: Du bør ha ledererfaring kontrakt, som kan trekkes fra en mal fra en online kilde. Eller du kan også ha din egen advokat for å be om et utkast til kontrakt. Du bør inkludere det nivået av din autorisasjon på hvordan vil du dekke dine kunstnere, ansvar lisensiering, og rettighetene til kunstnerne, inkludert deres utseende og image. Også du bør indikere at du skal håndtere utelukkende en artist eller hvis du fortsatt kan klare å jobbe med andre artister.
  • Gråsoner: Spør igjen din advokat til å utarbeide en avtale, men denne gangen vil det dekke de grå områdene som kontrakten ikke dekker. Dag til dag ansvar vil også bli tatt med her, så vel som klient-manager forhold. Det vil også innebære omfanget av dine avgjørelser samt personlige forhold til kundene dine.
  • Forhandlinger: Du bør også inkludere vilkårene og lengden på reforhandling av stillingsbeskrivelsen og din kontrakt. Ekspertene fra kontraktsrett foretrekker kortere kontrakter for ca tre til fire måneder, slik at du kan oppdatere dokumentene av to parter samtidig.
  • Kompensasjon krav: Misforståelser kan oppstå så du bør fastsette erstatningen. I utgangspunktet er ledere får provisjon av kunstnerne. For eksempel kan det være tjue prosent av netto proveny eller ti prosent av brutto emisjonsproveny. Men før de bestemmer seg om prosentandelen, bør du vite første standard betaling priser i din bransje. I tillegg bør du fastsette de utgifter som kan bli refundert hvis du reiser på vegne av artist ditt.
  • Separasjon avtale: Du bør også lage en separasjon avtalen fordi det nye forholdet kan være svært vanskelig. Noen ganger kan disse relasjonene krysse utover de etiske, filosofiske og moralske standarder.
  • Utvidelse: Når ditt forhold til din første klient eller artist er sementert, kan du også utvide virksomheten din, fordi du er i stand til å håndtere de tingene du trenger å gjøre. Du kan også vurdere å ansette junior ansatte ledere for deg å frigjøre tid. Også se på økonomi og provisjoner før du bestemmer om du skal leie et kontor.

Hvordan du starter en artist management selskap. Juridiske spørsmål.
Hvordan du starter en artist management selskap. Juridiske spørsmål.

En stabilt forhold med kunstnere kan være en av nøkkelen til suksess. Også begynne å bygge forbindelser med andre artister, fordi de vil også være de som vil annonsere eller markedsføre deg overfor andre. Unn dine kunder som dine lang tid samarbeidspartnere hvis du ønsker å være en artist manager for resten av livet.