O2i

Hvordan du starter et inkassobyrå

Starte en bedrift er virkelig en vanskelig oppgave

Starte en bedrift er virkelig en vanskelig oppgave, spesielt den delen hvor du må velge hva slags bedrift du ønsker å investere i. Kanskje du ønsker å driste seg inn en gjeld samling bedrift? Du tenker kanskje det vil være det vanskeligste. Men det er egentlig ikke så vanskelig som du kanskje tror. På venturing i et inkassobyrå, det er faktisk noen krav for deg å oppnå suksess. Følge enkle trinn i å starte dette er lett, men du må ha grunnleggende kunnskap om hva inkasso egentlig er.

Å vite inkasso

Hvordan du starter et inkassobyrå. Samling kunnskap.
Hvordan du starter et inkassobyrå. Samling kunnskap.

En inkassobyrå er en tredje part organisasjon som kreditorer leie for dem å være i stand til å samle sine penger fra sine skyldnere. Med den spesielle bruken av taktikk som å sende et brev og telefonsamtaler til skyldnere, vil etaten få en prosentandel av hvor mye de har samlet inn så sine avgifter. Desto vanskeligere inkasso er, jo høyere prosentandel etaten kan få fra kreditorene. Hvis utkasteråpningen ikke får noe fra skyldneren, så ingen gebyr er oppnådd. Imidlertid ikke opererer denne virksomheten betyr ikke at du kan gjøre hva det tar bare for å få en betaling. Det finnes lover som må følges i Fair Inkasso Practices Act.

Starte et byrå

Nå som du har en grunnleggende kunnskap om hva et inkassobyrå er, hvis du vurderer å starte en, her er noen tips du kan følge:

Starte en bedrift er virkelig en vanskelig oppgave. Kontorlokaler.
Starte en bedrift er virkelig en vanskelig oppgave. Kontorlokaler.

  • Samling kunnskap. Forskning og studere alle føderale lover. Etablere gjeld utvinning planer som ikke vil være motstrid med de lover som du har lært. Også, må du tilby kreditt løsninger så vel som kreditt konsolidering.
  • Kontorlokaler. Trenger du en kommersiell plass eller et rom i huset ditt? Dette avhenger faktisk av din preferanse. Å ha et hjemmekontor er fint hvis du fortsatt ikke har et stort antall kunder, eller hvis du gjør det en del tid. Men hvis du har ideelle kapital, er en kommersiell plass det beste valget som det er hyggeligere for etaten å være mer tilgjengelig for kundene.
  • Samling programvare. Igjen, er det to alternativer. Du kan starte med manuelle poster hvis du har et mindre antall kunder. Men som klientellet vokser seg større, kan du begynne å lete etter programvare som vil hjelpe deg å administrere filene dine på brukervennlighet. Bare et tips når du vurderer å få en programvare: du trenger for å analysere og vurdere programmet for å finne ut om det vil tjene rett formål.
  • Kontorutstyr. Vær klar for de nødvendige tingene du trenger å ha på kontoret. En dedikert telefonlinje er et must, samt en datamaskin. I det lange løp, vil du trenge faks og kopimaskiner.
  • Client avtale. Nå som alt er satt opp, se etter kunder. Det er mange måter å finne dem. Du kan annonsere din byrå eller opprette en nettside eller du kan finne kunder annonsering deres behov også. Det er bare et spørsmål om god forskning.

Når alt er satt, kan du kontakte den første debitor som må betale klient. Med all den nødvendige kunnskapen, hver samtale og hver bokstav du vil sende vil gå til din suksess i inkassobransjen.