O2i

Hvordan etablere en arbeidstakere nepotisme politikk

Nepotisme har alltid vært debattert på

Nepotisme har alltid vært debattert på. Forretningsfolk som du har delt syn på det. Noen ser det som en nødvendighet. Noen utgangspunktet gå mot den. Faktisk stammer nepotisme fra det italienske ordet "nepote". Det betyr "nevø". Men nå er det direkte knyttet til praksis for ansettelse og prioritere søkere som er blod-slektninger.

For de som er imot det

For de som er imot det, nepotisme oppfattes som en virksomhet problem. I hovedsak skyver den ideen om at noen arbeidere, på grunn av slektskap sin, blir behandlet med preferanse. Men for de som tror på det, bør nepotisme ikke være et problem i det hele tatt. De sterkeste hevde at fremtidige ansatte bør ikke bli diskriminert bare på grunn av deres blod affinitet. De føler at alle bør leies basert på sine ferdigheter og kvalifikasjoner.

Hvordan etablere en arbeidstakere nepotisme politikk. Klargjøre og understreke at nepotisme er tillatt dersom det ikke er noen åpenbar interessekonflikt.
Hvordan etablere en arbeidstakere nepotisme politikk. Klargjøre og understreke at nepotisme er tillatt dersom det ikke er noen åpenbar interessekonflikt.

Nå, hvis du er i ferd med å etablere en arbeidstakere nepotisme politikk for ditt eget selskap, her er noen tips som referanse:

  1. Klargjøre og understreke at nepotisme er tillatt dersom det ikke er noen åpenbar interessekonflikt. Din nepotisme politikk bør være i stand til å si at klart. Sagt på en annen måte, kan du leie en arbeidstaker bare hvis hans forhold med en annen arbeidstaker ikke gir dem muligheten til å connive eller å tilby hverandre favoriserer. Rett ut, kan du vurdere en arbeidstaker hvis hans slektning er ikke en av dem som kommer til å ivareta sine lønnsøkninger, standard fordeler, kampanjer, og det liker.
  2. Innlemme i bestemmelsen ditt tilfelle av arbeidere som møtes og gifte seg mens de har vært ansatt i firmaet. Din nepotisme politikk bør utvide til dem. I tilfelle av ekteskapet deres, bør politikken diktere umiddelbar overføring av en av dem til en annen avdeling, i tilfelle de jobber eller hører hjemme i samme bransje. Nå bør hvis det ikke er noen åpenbar interessekonflikt, selv om de har bestemt seg for å få forent, holde status quo ikke være et problem.
  3. Sørg for at nepotisme politikk diskriminerer ikke en person av rase, religion eller kjønn. For eksempel sier din nepotisme politikk som en kvinnelig arbeidstaker bør la gå når hun børser løfter med en av dine mannlige arbeidere. Det er åpenbart kjønnsdiskriminering. Det kan være lurt å nøye setningen din politikk, spesielt på hvordan sysselsettingen tenures behandles ved å gifte seg. En mulighet er å unnskylde eller gi slipp på arbeidstaker med kortere opphold i din bedrift. Nå, uansett hva din politikk er, sørg for å skrive det ned og implementere det konsekvent.

Krev alle innkommende ansatte til å lese og signere bedriftens nepotisme politikk. Gjøre det obligatorisk for dem. Du kan også la dem beholde et eget eksemplar. Dette kan sikkert eliminere eventuelle problemer eller komplikasjoner i fremtiden. Ved å la dem å lese og ber dem om å signere, er du faktisk begår dine fremtidige ansatte observere og følge bedriftens nepotisme politikk. Ikke retten problemer med å bøye nepotisme politikk i henhold til innfall din. Lede ved eksempel. Rette seg etter de samme regler som du mandat de ansatte til å følge.