O2i

Hvordan finne en eiendomsmegler

Henvisning er fortsatt den beste tilnærmingen, som med leger og tannleger

I vår nåværende eiendomsmarkedet, uten tvil det beste markedet for kjøpere og verste for selgere i flere tiår i de fleste regioner, agenter som har bodd kurset og være aktiv må være en svært fleksibel gruppe. Og du vil ha en av dem til å hjelpe deg å kjøpe eller selge en bolig, ikke sant? Her er noen av de beste måtene å finne den perfekte agent.

Rett opp foran, vil jeg nevne angst. Enten du er en veteran eller en første gang kjøper eller selger, markedsforhold trolig gjøre deg engstelig og bekymret. Og dette er nøyaktig hvorfor du må velge ikke bare noen agent, men agenten med den beste kompetanse og bakgrunn til å håndtere effektivt med dine spesifikke behov. Så jeg må fortelle deg: Din angst vil avta når du setter frykten ut av tankene og få proaktiv. Du vil oppdage at mange mennesker langs stien til fast eiendom eierskap eller salg av virksomhet ikke bare ønsker å hjelpe deg, men er ivrig etter å gjøre det. Det er agenter, escrow offiserer, inspektører og boliglån meglere du kan telle på. Og agenten du velger vet hvordan du finner resten av dem.

Hvordan finne en eiendomsmegler. Venner, naboer og kolleger er glad for å anbefale agenter.
Hvordan finne en eiendomsmegler. Venner, naboer og kolleger er glad for å anbefale agenter.

Det finnes flere metoder, alle rimelige, for å finne og beholde en agent. La oss se på de ledende måter og etter at du anser dem, også vurdere en uvanlig tilnærming (noen vil kanskje si radikal) som jeg hjertelig anbefale over de andre. Jeg beskrive det å følge disse vanlige tilnærminger:

 1. Venner, naboer og kolleger er glad for å anbefale agenter. Sørg for å spørre hvorfor. Unngå agenter som bare er slektninger eller nære venner, med mindre det finnes gode grunner for anbefalingen. Beste agenter har slektninger og venner, selvfølgelig, som jevnlig dem trompet.
 2. Studer eiendomsseksjonen av den lokale avisen i flere påfølgende uker. Hvis du planlegger å selge, vil du raskt finne ut hvilke agenter tror på markedsføring via reklame. Selv om disse agentene prøver å selge eiendommen, er det innlysende at de fleste av dem vet også hvordan de skal hjelpe kjøpe eiendom. Du vil kvalifisere dem når screening begynner, beskrevet senere.
 3. Noen agenter spesialisere seg som enten selger eller kjøper agent. Faktisk vil du ønsker en agent med en portefølje av erfaring på begge sider. En god måte å skjermen er å gå åpent hus og chatte med agenter på vakt. Du vil støte erfarne veteraner og ivrige, talentfulle rookies. I vår tøft marked, disse agentene er alvorlige overlevende. Kjemi spiller en viktig rolle, hvis du "klikk" med noen, er det verdt å sjekke ham eller henne ut for jobben. Veltrente engasjerte rookies er verdt din vurdering like mye som veteraner, ofte med den ekstra bonusen for gode datakunnskaper.
 4. Vær oppmerksom på at jeg ikke har foreslått å bruke agenten søkeverktøy på eiendomsmegling foreningen nettsider eller på eiendomsmegling selskapets nettsider. Bruke Realtor.com, for eksempel returnerer en typisk søk ​​titalls til hundrevis av navn. Du kan kaste piler på listen, eller du kan investere timer sjekke dem ut basert på subjektive kriterier. Den tilnærmingen jeg vil snart avsløre er basert på nettopp det motsatte. Det er basert på objektive kriterier.

Hvis du er en kjøper, kan dårlige markedsforhold for selgere være kjempefint forhold for deg. På det nåværende tidspunkt, er kjøperens interesse vokser - ønsket om å eie et hjem er økende - men mange kvier seg for å hoppe inn fordi de ikke vet når verdien lysbildet vil bunnen ut. Alle ser som virkningen av foreclosures reduserer verdier. Men de fleste markeder synes å være absorbere virkningen av dårlige lån, noe som gir litt svak lettelse til huseiere.

Henvisning er fortsatt den beste tilnærmingen, som med leger og tannleger. Studer eiendomsseksjonen av den lokale avisen i flere påfølgende uker.
Henvisning er fortsatt den beste tilnærmingen, som med leger og tannleger. Studer eiendomsseksjonen av den lokale avisen i flere påfølgende uker.

Svare verdien lysbilde spørsmålet i ditt marked er toppen spørsmålet du vil spørre når du finner et egnet middel. Dette gjelder både kjøpere og selgere. Seriøse selgere ønsker å flytte sin eiendom slik at de kan flytte, trekke tilbake eller få et annet hjem. De ser til sin agent for gode råd om priser via en forsiktig databasert markedsanalyse. Kjøpere vil ha en stor hjem til en verdi som vil sette pris på over tid. De ønsker sikkerhet for at prisen de er i ferd med å tilby er en smart investering, og de planlegger å bo i hjemmet i minst tre år, forhåpentligvis lenger. Og rimelige selgere og kjøpere vet at ordet "garanti" kan aldri bli inkludert i avtalen.

Finne aktive agenter er ikke vanskelig, som jeg har vist. Men kvalifisere dem slik at ditt valg representerer et godt valg er noe vanskeligere. Så jeg har oppdaget en riktignok uvanlig metode for å lette vanskelighetsgraden og jeg har bedt agenter hvis det er fornuftig. Og det gjør.

Mitt utgangspunkt for å skrive denne artikkelen er mer enn 25 års erfaring som en markedsføring rådgiver, hjelper realtors og agenter selge boliger. Og min livspartner er en lang tid agent, boliglån spesialist og sperret offiser. Hun er like smart som de kommer, og i 2003, hun faktisk spådd den nåværende nedgangen da hun så ukvalifiserte kjøpere ta ut subprime boliglån (og grådige boliglån meglere arrangere dem).

Lest du tror jeg kommer til å gå videre og videre om dette, tro om igjen. Her er mitt radikale råd for å finne en eiendomsmegler og det gjelder både kjøpere og selgere.


Agent bør være en tøffing.

Denne metoden, som beskrevet, hjelper kjøpere lokalisere en stor agent. Men det fungerer for selgere, også. Bare endre noen få ord.

 1. Ved hjelp av Google-søk , skriver du dette inn i søkevinduet: "escrow selskaper [byer, tettsteder eller fylke + state]" For eksempel oppføringen "escrow selskaper Vero Beach, Florida" returnerer følgende:
 2. Hvis det er for få bedrifter er vist, klikker du på "Flere resultater ..." Deretter kopierer tre navn og telefonnumre til sannsynlig-klingende bedrifter. For eksempel kan du velge: Fidelity National Tittel, Alliance Tittel og Seaboard Title.
 3. Nå kaller hvert selskap i sin tur, gjennomfører følgende dialog:
  • "Jeg vil gjerne snakke med din sperret manager, takk."
  • "Mr. eller Ms Manager, vil jeg gjerne snakke kort med de mest erfarne sperret offiser, personen best kvalifisert til å håndtere enkelt familie hjem transaksjoner. Kan du fortelle meg hvem det er, og koble meg?"
  • Når tilkoblet, "Jeg leter etter en eiendomsmegler (som gjør forretninger med firmaet ditt) til å representere meg i kjøp av en bolig (eller salg av en bolig). Jeg vil ha en svært erfaren agent som kjenner området og hvordan å representere kjøper (eller selger) interesser. Dette bør være en person du har sett i aksjon på escrow lukkinger. Kan du foreslå to eller tre navn? "
 4. Målet ditt er å få fem eller flere navn og telefonnumre, hver representerer en profesjonell anbefaling av en veldig god dommer av agenten talent: en profesjonell sperret offiser. Mange offiserer vil være tilbakeholdne med å gi et enkelt navn, mer tilbøyelig til å foreslå to eller tre navn for å forbli rettferdig og upartisk.
 5. Listen venter intervjuer av kandidatene. Før du starter, må du fullføre et lite forskning og bygge opp en plan som omfatter sentrale spørsmål. I praksis, er du oppfører seg som en hiring manager, som søker å gjøre det beste valget for jobben med å representere din interesse i kjøp av et hjem. Her er mine anbefalte fremgangsmåten, som du kan endre på dine behov:
  • Utfør et Google-søk på hvert navn for å avdekke agenten nettsteder og andre relaterte bakgrunn. Dette vil gi deg en generell idé om aktivitetsnivået og erfaring for hvert navn, og kan bidra til å eliminere navn som er langt unna fra dine interesser. For eksempel kan du finne en agent som har spesialisert seg på hest egenskaper når du bare vil ha en 3 soverom, 2 bad hjemme i et hyggelig nabolag med høyt rangerte skoler. Eller motsatt.
  • Gjennomgå agenten nettsteder med et kritisk blikk og skeptiske sinn. Hvis du oppdager spesialisering som ikke er egnet til dine behov, kan du krysse denne agenten av listen hvis andre valg florerer.
  • Se på andre "treff" kritisk også. Du kan avdekke priser, veldedige og samfunnet aktivisme, selv leserinnlegg at ringen din bjelle.
  • Nå utarbeide en liste over intervjuspørsmål som vil hjelpe deg utføre et nivå evaluering. For eksempel:
   • Hvor mange timer jobber du hver uke som en agent?
   • Har du en annen jobb?
   • Hvordan holder du deg oppdatert på nye oppføringer?
   • Hvor lenge har du vært å selge i området der jeg ønsker å kjøpe?
   • Hva er din andel av boliger kjøpt vs boliger solgt?
   • Hvor mange transaksjoner har du vært involvert med de siste 5 årene? 1 år?
   • Hva er din kunnskap om lokale nabolag, skoler, transport og shopping?
   • Hva er dine krav til å jobbe hos oss? For eksempel kan en kjøpers agent insisterer på at du bevise din kredittverdighet ved å få fullt forhåndsgodkjent, dokumentert av en passende utlåner brev, og at du har "alvor penger" (et depositum) klar til å gå inn i sperret for riktig avtale. Eller en selger agent kan sterkt at prisingen realisme og vilje til å forbedre dempe klage og iscenesettelse.
   • Kan du gi referanser fra både selgere og kjøpere?
   • Hva er din tilgjengelighet over våre tidsramme?

   Nå er du nesten klar. Legg sentrale spørsmål om din egen om skoler, nabolag, hus kontingent, antall foreclosures i området, statistikk på hjemmebane priser, et cetera. Deretter begynne å gjøre disse samtalene, holde notater. Før lenge du vil ha en kort liste. Satt opp møter, gjennomføre intervjuer for å avgrense spørsmål og svar og finne ut om kjemien er god. Når du vurdere alle kriteriene for 3 til 5 intervjuer, vil du være forberedt på å ta denne viktige agenten valg beslutning.


Selgere og kjøpere må være tøffe Cookies, Too.

Det er dine penger, og det kommer ikke med instruksjoner. Enten du er selger eller kjøper, må du beskytte dine interesser ved å stille spørsmål og studere markedet. For selgere, spiller markedskunnskap en betydelig rolle, og du bør faktor dette inn utvalgskriterier. Det er viktig å oppnå alle fordeler, og finne de rette kvalifikasjonene og kjemi, samt nabolaget kompetanse, gjør en fin pakke.

Komme tøffe betyr å få smart. Elektroniske verktøy florerer, for eksempel Zillow.com og Owners.com. Disse verktøyene tillate oppføring av et postnummer og andre kriterier for å se på egenskaper og verdier. Sistnevnte er underlagt feil, da disse områdene bruker ofte feil skattegrunnlag data som sitt utgangspunkt. Å vite dette, kan du få en generell eller ballpark idé av verdi i enhver nabolaget, og kanskje til og med finne kandidat hjem for å forhåndsvise når du har betrodd deg til en agent. For å forbedre en generell verdivurdering, bruker nettstedet verktøy for å velge siste salg (6 måneder til et år tilbake) på comparables listen, og bruker bare de som en guide til verdi på en per kvadratmeter basis. Enten du planlegger å selge eller kjøpe, vil du være bevæpnet med ekte comparables for det uunngåelige prisen samtale. Når de valgte agenten anmeldelser og deretter foredler dine data basert på kompetanse, vil du ha SMARTS å fortsette.

Hvis jeg hadde til å vurdere en kvalitet over alle andre i en selgers agent, ville jeg satt "markedsføring" på toppen av listen. Markedsføring er berettiget utgifter av ressurser (tid og penger) for å fremme noe for å foreta en transaksjon.

I et kjøpers marked, markedsføring gevinster betydning som selgere konkurrerer om knappe kunder. Når varelageret klatrer og antall kjøpere avtar, er markedsføring det som gjør forskjellen mellom 16 måneder mot 6 måneder på markedet. Markedsføring setter prisstrategi, forventning, presentasjon, dempe appell og salgsfremmende taktikk som spenner fra reklame til åpent hus, selv til insentiver. Hvis agenten insisterer på å male over gresskar-fargede vegger i stuen, det er markedsføring for iscenesettelse formål.

Hvis jeg hadde til å vurdere en kvalitet av markedsføring over alle andre, ville jeg satt "pris strategi" på toppen av listen. Så lenge vi vet at kjøperne er der ute (og de er), riktig priset egenskaper få oppmerksomhet raskere når det er en del av en kampanje ved hjelp av andre taktikker som reklame og insentiver. Så, vil du ønsker å gjøre prisstrategi sjef emne for å bli drøftet av Agent-kandidater. Og bevise din seighet ved å være forberedt til å skjelne "BS" fra gode råd.

Prisen blir kjøpere til fortauskant. Dempe klage bringer dem inne. Emotion holder dem der. Så en andre tema å diskutere avholder. Hvordan vil hver kandidat stadium hjemme å bygge følelser? Du trenger alle fordeler i dagens marked.

OK, jeg tror vi har mettet dette emnet med rikelig råd, pluss en profesjonell måte å finne og kvalifisere agenter. Jeg har gitt viktige forslag om Chief emner å diskutere når du intervjuet. Nå er det opp til deg. Fikk telefon?