O2i

Hvordan finne en rask dokument levering

Først av alt, er det et dokument leveringsservice

Først av alt, hva er et dokument levering tjeneste? Denne tjenesten refererer til levering av kopier av beskyttede dokumenter fra kilden til dine spesifikke hjemmet eller bedriften adresse. Disse dokumentene kan komme i ulike former, for eksempel faktiske papirkopier eller elektroniske dokumenter (typisk i PDF-format). Dokumentet levering tjenesten er vanligvis ansvarlig for å oppfylle lover om opphavsrett og koordinere med kilden til dokumentet slik at kopier ville bli lovlig innhentet.

Vanligvis, de som tar seg av dokument levering tjenester er studenter, lærere og forskere, men de engasjere seg i virksomheten og andre yrker kan også bli nødt til å anskaffe relevante dokumenter som ikke er lett tilgjengelig. Også noen forespørsler er av populær litteratur, og ikke bare av vitenskapelige dokumenter eller utstyr.

Hvordan finne en rask dokument levering. Først av alt, er det et dokument leveringsservice.
Hvordan finne en rask dokument levering. Først av alt, er det et dokument leveringsservice.

De fleste dokumenttyper levering tjenester gi kopier av tidsskriftartikler, bøker og monografier fra utdanningsinstitusjoner som universitetsbibliotekene. Andre dokumenter vil inkludere avhandlinger og avhandlinger, programvare, tidsskrifter, konferanserapporter, patenter, offentlige dokumenter, aviser, noter, kontrakt levering, og dokumentet sample levering.

Noen dokument levering tjenester håndtere ikke bare levering og innkjøpssystemer, men også artikkel beliggenhet.

Mange universitet og høyskole bibliotekene har innebygd dokument levering tjenesteleverandører og tilbydere. The University of Southern Mississippi og Indiana University er to eksempler på slike biblioteker. De vanligvis engasjere seg i fjernlån forhandlinger og ordninger for å finne dokumenter som ikke er tilgjengelige i sine institusjoner, men er funnet i universiteter andre steder - selv om det kommer fra en utenlandsk kilde. Dette er en stor tjeneste som studenter og lærere medlemmer regelmessig dra nytte av. Typiske kostnader er 5€ per dokument for studenter og de tilknyttet lærestedet, og 10€ for privatpersoner og virksomheter. De har begrensninger på deres leveransen (hovedsakelig avhengig av politikken til kilden av dokumentet), for eksempel, kan gamle og sjeldne bøker og manuskripter, samt genealogiske materialer og nylig publiserte elementer, ikke være lett gitt tilgang til .

Bortsett fra dokumentet levering tjenesteleverandører ved universiteter

Bortsett fra dokumentet levering tjenesteleverandører ved universiteter.
Bortsett fra dokumentet levering tjenesteleverandører ved universiteter.

Bortsett fra dokumentet levering tjenesteleverandører ved universiteter, er det også private virksomheter som utfører denne type dokument teknologi levering. Noen eksempler er Biodox dokument levering , ISI dokument løsning og Infotrieve . For en mer omfattende liste av andre tjenesteleverandører, sjekk ut docdel.net . Denne søkemotoren lar deg søke ikke bare ved levering leverandører, men også av fagområde.

Biodox er en levering tjeneste som gir mulighet for rush og super-mas tjenester. Rush tjenester betyr levering neste dag (på 10€ 0,50 per artikkel), mens super-rush er leveranse samme dag (på 15€ 0,50 per artikkel). Standard levering tar to virkedager, med en hastighet på 10€ 0,50 per artikkel.

I hovedsak vil et dokument leveringsservice gi deg lagringsplass til lagring levering, og planlagt levering slik at du kan stole på sine systemer for å skaffe den informasjonen du trenger.