O2i

Hvordan finne hvor mange ansatte en bedrift har

Med mindre et selskap vil åpenlyst røpe antall ansatte

Med mindre et selskap vil åpenlyst røpe antall av sine ansatte, vil ingen egentlig vet det nøyaktige tallet. Nå hvis arbeidet har noe å gjøre med profilering av bedrifter, har du mye forskning å gjøre for å finne ut hvor mange ansatte en bedrift har. Dette bør ikke være et stort problem hvis du arbeider med små selskaper, men når du har store som multinasjonale selskaper, kan du bare forestille tyngende videre arbeidet.

Her er forslag til hvordan du finner hvor mange ansatte en bedrift har.

Hvordan finne hvor mange ansatte en bedrift har. Lag en generell vurdering av selskapet først.
Hvordan finne hvor mange ansatte en bedrift har. Lag en generell vurdering av selskapet først.

  1. Lag en generell vurdering av selskapet først. Gjøre en forskning på Internett. Nesten alle business bedrifter i dag har nettsider og du kan bruke disse områdene som kilder til informasjon. Hvis du er heldig, kan selskapets hjemmeside har den informasjonen du leter etter, midt i "Staff" eller "Human Resources" sider.
  2. Hvis du arbeider med et multinasjonalt selskap, gå til de viktigste nettsted. Gå over listen av filialer og franchise-holdere, vanligvis finner i en egen side. Les profilen av hver gren. Multinasjonale selskapene er ikke gjerrig med informasjon så sjansene er - vil du vite antall ansatte rett fra nettstedet.
  3. Be selskapet om å gi deg en kopi av sin årlige rapport. Gjør din forespørsel med Human Resource avdeling. Men vær advart - det er selskaper som holder alle poster som konfidensiell. I dette tilfellet, forteller HRD at du kun trenger tallene (antall ansatte), ikke detaljene i rapporten.
  4. Klikk på "Om oss"-delen av selskapet nettsiden for sannsynlig føre til informasjonen du søker. Hvis et selskap har flere kontorer eller avdelinger, er det bare å legge opp antall fra hver gren for å få det totale antall ansatte.
  5. Gjør et grovt anslag. Dersom selskapet er bare innenfor ditt område, kan du lage personlige observasjoner. Snakk med en pålitelig arbeidstaker og be ham om å telle antall "punch-in" kort på den ansattes daglige rekord stativ. For ikke å se surreptitious, snakke med den ansatte på en åpen måte. Ikke opptre som om du skjuler noe eller du har mørke planer i tankene dine. Vær høflig, vennlig og høflig. Forklar hvorfor du trenger figuren. Og gi sikkerhet for at du ikke vil blande seg med konfidensielle poster.
  6. Snakk direkte til den ansette manager. Igjen, sørg for at du introdusere deg selv til lederen når du ber om et intervju. Du kan sende en forespørsel, eller gå personlig til selskapet sted. Gjør en ansikt-til-ansikt intervju er mer foretrukket slik at du kan etablere en rapport av tillit hos sjefen.
  7. Hvis du tilfeldigvis kjenner noen fra selskapet, søke hans hjelp. Men sørg for at det ikke er noen restriksjoner på den delen av den ansatte. Spør ham, men ikke tvinge ham til å gi denne informasjonen hvis han insisterer på at han ikke har noen frihet eller rett til å gi figurene. For alt du vet, kan han ende opp i varmt vann dersom selskapet finner ut at han krenket selskapets regler.

Når du ber for svaret på din søken

Når du ber for svaret på din søken, må du forklare fullt målet ditt i å få informasjon fra selskapet. Og husk, du kan aldri tvinge dem til å gi deg tallene hvis det er mot deres selskapets policy. I dette tilfellet, ikke insisterer. Finne en annen måte å få den informasjonen du trenger.