O2i

Hvordan finne virtual reality utstyr

En virtuell virkelighet miljøet krever et annet sett av verktøy og utstyr for å gjøre den virtuelle opplevelsen like spennende, pulserende, ærefrykt-inspirerende og stimulerende som mulig.

Mens du kan ha noen virtual reality erfaring gjennom en datamaskin skjermen og navigere den virtuelle verden med bruk av en mus og tastatur, vil den aldri sammenligne til opplevelsen av å være midt i den virtuelle virkeligheten miljøet selv. Med den spesielle virtual reality utstyr kan du samhandle og røre virtuelle objekter og navigere virtuelle landskap som om du er i den virkelige verden.

Du kan gjøre en online søk for å finne leverandører og selgere av virtual reality utstyr. Ett nettsted du kan prøve er VRealities.com. Du kan også søke på nettet telefonkataloger som Super sider. Det vil gi deg en liste over virtual reality utstyr selgere av staten.

Hvordan finne virtual reality utstyr. Hodemontert skjermer.
Hvordan finne virtual reality utstyr. Hodemontert skjermer.

Her er en liste over noen av utstyret som du kan se etter:

Hodemontert skjermer. Dette er en dataskjerm som du bærer i hodet ditt som en hjelm eller et par briller. Den er konstruert på en slik måte at LCD-skjermen vil være foran brukerens øyne hvor som helst han ser. Noen typer har bare en skjerm for ett øye, men nyere typer har en skjerm over hvert øye, noe som gir mer dybde til bildet projiseres.

Cave automatisk virtuelt miljø. Forskere og studenter ved University of Illinois-Chicago utviklet dette. Systemet ser ut som en liten hule eller rom hvor de tre veggene og kanskje gulvet blir brukt som skjermer. Brukeren bærer et par briller som ligner de som brukes mens du ser 3D-filmer som han navigerer det virtuelle miljøet fritt. Bilder er bak anslått på skjermene. Bildene er i stereoskopisk format og vekslende patters er anslått til en svært rask hastighet mens linser i brukerens briller har skodder som lukker og åpner i synkronisert mønster til prisen av projeksjon. Brillene er festet med en tracking-enhet som gjør at datamaskinen til å justere bildeprojisering som brukeren navigerer. En controller wand hjelper brukeren i samspill med virtuelle objekter.

Arbeidsbenker. Dette er store skjermer som lar flere personer for å vise et bilde på samme tid vertikalt eller tittelen horisontalt akkurat som en arbeidsbenk eller et bord. Brukerne kan også bruke samme type briller som bæres av de i en hule miljø.

VR data dresser og hansker. Disse er designet for å gi brukeren uhindret samhandling og navigering av en virtuell virkelighet miljø. Wired data drakter er å bli båret av brukeren. Drakten kan tolke og oversette brukerens bevegelser til handling innenfor VR miljøet, sammen med et hode montert enhet. Kablet hansker tillate brukeren å samhandle med virtuelle objekter gjennom håndbevegelser.

Cave automatisk virtuelt miljø. VR data dresser og hansker.
Cave automatisk virtuelt miljø. VR data dresser og hansker.

VR inndataenheter. De fleste av disse enhetene er designet for å hjelpe brukeren i navigasjonen. Det finnes ulike typer inndataenheter, for eksempel:

  • Rundstrålende tredemølle - Det fungerer som en vanlig tredemølle, men med den ekstra av et annet motor, kan brukeren gå fremover og bakover, høyre og venstre. Det komplekse system av kabler og belter er pakket rundt walking overflaten. Annen walking overflaten er et trykk matten, som er lik den trykkfølsomme overflate benyttes i "dans dans revolusjon" videospill.
  • Sporingssystemer - Disse systemer fortelle datamaskinen posisjonen til brukeren, retningen han er på vei til samt hastigheten som han beveger seg mot et mål. Det kan være i form av elektromagnetisk sporing, akustisk sporing, mekanisk sporing og optisk sporing.
  • 3D Controllers - Dette er for det meste håndholdte inndataenheter som en joystick, 3D og 6D mus og våpen.
  • Haptics eller force feedback enheter - Disse kan også komme i forskjellige typer som vester, stoler, puter, hode sett, og andre former som gir taktil opplevelser for brukeren / bruker.

Disse utstyr er spesielt utviklet for å gi deg maksimal opplevelse og nytelse når du er i et virtuelt miljø. Med den spesielle utformingen kommer en spesiell pris. Pass på at du sammenligner priser og modeller før du foretar den endelige beslutningen om å kjøpe.