O2i

Hvordan forberede et salgsmøte

Salgsmøter er nødvendig når utført smart og med en klar agenda. Selgerne er nødvendig der ute i feltet for å selge, så mens et salgsmøte er faktisk en del og pakke av jobben, må du sørge for at ingen tid er bortkastet, slik at de kan komme tilbake på banen så fort som mulig.

Hvordan forberede et salgsmøte. Jumpstart møtet med frokost.
Hvordan forberede et salgsmøte. Jumpstart møtet med frokost.

Hvis du trenger å injisere noe nytt inn i salgsmøte, her er noen forslag for å forberede en.

  1. Gjøre det interessant, positiv og nødvendig for utførelsen av jobben. Enkelt sagt, må salget folk få noe som kan være av stor bruk i å selge.
  2. Starte tidlig. Det er fint å ha et møte når alle er irritabel og frisk så starter møtet i morgen. Hvis arbeidet starter på 8:00, ring møtet på den tiden.
  3. Jumpstart møtet med frokost. Troppene dine vil være svært takknemlig for det faktum at frokost blir servert under møtet. Varm kaffe, te, juice, croissanter og bagels vil få alle til en god start.
  4. Når alle er rede for, begynner møtet med en bønn takksigelse. En bønn med takk til Herren for lagets sikkerhet, helse og bidrag til salgsinnsatsen.
  5. Angi tonen for møtet ved å anerkjenne lagets innsats. Takke folk for deres utrettelige innsats og bidrag til målene i selskapet, vellykkede avtaler, og bringe penger inn i selskapet. Uansett hvor stor eller liten, er alle verdt å gjenkjenne.
  6. Alltid gi laget ditt tid til å dele sine historier fra feltet. Det er ikke lett å være i salg og alle som selger noe for et levende vil fortelle deg det er ikke en cakewalk, men det bør ikke brukes som et utløp for en synd fest. I stedet benytte anledningen til å oppfordre laget ditt til å dele positive historier slik at alle kan få ny innsikt og inspirasjon fra den.
  7. Gi ditt team god tid til å forberede seg til møtet. Bortsett fra utarbeidelse og distribusjon av dagsorden på forhånd, må du sørge for at laget ditt er gitt den tiden de trenger til å forberede salgsrapporter og prognoser for kommende periode. Du kan ha din egen måte å presentere men uansett hva dine retningslinjer kan være, bare videresende formatet riktig og på en riktig måte.
  8. Spør hvert medlem av gruppen for å gi en omsetning spissen under møtet. Spesielt hvis du har gruppemedlemmene som er ganske ny i salg. Tips for å lukke salg, skaper leads, eller soliciting henvisninger vil være uvurderlig når de er ute og selger. En del av tipsene bør også avtale med feil som kan unngås eller korrigeres.
  9. Inviter en kunde til å dele sine attester. Det er veldig oppmuntrende for alle å høre noen som ikke er medlem av salgsteamet andel hvorfor han avtaler med folk og din bedrift. God eller dårlig tilbakemelding, må alt denne kunden sier mottas med et ønske om å gjøre ting bedre.
  10. Gjør det klart at dette er positiv forsterkning. Ergo vil et medlem som forsøker å forsure stemningen ved å presentere problemer i stedet for løsninger bli skutt ned (med et smil, selvfølgelig). Det er problemer, men det finnes løsninger. Hvis et gruppemedlem støter på et problem og ønsker å dele, det er greit så lenge han har en løsning for å presentere også.

Hvis alt går bra etter disse forslagene blir plukket opp, kan du finne ditt team til å ønske å delta på møtene i stedet for å finne unnskyldninger for å droppe det.