O2i

Hvordan forstå fordelene med en annuitet

Livrenter garanterer livslang inntekt i bytte for bidrag. Det finnes flere typer livrente planer. Hvert slag har sine fordeler og ulemper:

 • Faste livrenter tilby de laveste garanterte renten og legge opp basert på en erklært grunnleggende interesse. Sine midler er typisk investert i verdipapirer og obligasjoner.
 • Variable livrenter, derimot, fungerer som verdipapirfond. Ofte er kostnader forbundet med disse.
 • Umiddelbar livrenter betale ut på en enkelt bidrag basis. Nivået på utbetalingen er betinget av forsikringen leverandøren og er basert på om det er fast eller variabel.
 • Med Utsatt livrenter, kan du gjøre skattefrie bidrag over en angitt tidsperiode. Et engangsbeløp og pensjon for utbetalingen bestemmes av planens kontanter verdi på tidspunktet for sin modenhet.

Hvordan forstå fordelene med en annuitet. Mangel på en skifterett.
Hvordan forstå fordelene med en annuitet. Mangel på en skifterett.

Til tross for de mange typer livrenter, det er fordeler som er generelt de samme overalt. Fordelene ved å kjøpe en livrente, uavhengig av type kjøpt, omfatter følgende:

 • Garantert inntekt. Annuitetsbeløpene garantert for livet, selv om de er variabel. De hjelper deg å holde seg flytende hvis du ender opp med å leve utover dine sparepenger.
 • Ubegrenset Bidrag. Du kan investere ganske mye et beløp du ønsker i en annuitet. Det er ingen grenser overhodet. Enten du ønsker å investere 74 630€ eller 746 270€ og utover, kan du gjøre det i én eller flere bidrag.
 • Mangel på en skifterett. Den totale verdien av en livrente kan enkelt overføres til stønadsmottakere i tilfelle din død. Det er så enkelt.
 • Lav risiko mulighet for investering. Siden midlene til en livrente er samlet, og sin portefølje diversifisert, årsavgiftene er lav-risiko investeringer. I tillegg er faste årsavgiftene bevoktet av den slags investeringer verktøy investorene har.
 • Beskyttelse. Selv om din økonomiske verdt går kaput, kan de pengene du investerer i livrenter ikke bli avviklet, holde dem trygt fra å bli brukt til å betale eventuelle gjeld du måtte ha. Deres formål er å holde velferd beskyttet, og de gjør det i henhold til loven. De er ofte garantert av reserve eller lovbestemte midler.

Hvis du kjøper en umiddelbar annuitet, får du også følgende fordeler i tillegg til de som er nevnt ovenfor:

Lav risiko mulighet for investering. Høye annuitization priser.
Lav risiko mulighet for investering. Høye annuitization priser.

 • Høye annuitization priser. Noen umiddelbare livrenter har utbetalinger på priser så høyt som 10%. Også, hvis din umiddelbare livrente er løst, er det ganske mye en garanti i bytte for en enkelt anledning-investering.
 • Skattefritak. Umiddelbar livrenter er generelt skattefri, uansett hvor høy utbetaling er.

Utsatt livrenter, i mellomtiden, tilby skattelettelser på dine bidrag som de akkumulerer. Hvis din livrente plan er variabel, kan du forvente høyere avkastning priser uten risiko for inflasjon.

Forsikring tilbydere kan også kaste i bonus priser og klausuler til din livrente plan, og dermed i stor grad påvirker kvaliteten på planen. Se etter fleksible annuitant-vennlige planer som ikke har klausuler som tvinge deg til å fortsette å gi bidrag til tross for at livrente er dårlig ytelse. Din livrente bør ideelt sett fungere for deg, i stedet for den andre veien rundt. Med en god plan, kan du være trygg på en komfortabel pensjonisttilværelse.