O2i

Hvordan gjøre teambuilding

Planlegging og oppnå suksess

I virksomheten (eller i frivillig arbeid eller andre grupper som eldre og helseinstitusjoner), vil du ofte finne deg selv overfor en situasjon hvor du trenger en gruppe individer som har ulike bakgrunner, utdanninger, arbeid opplevelser, livsstil og personligheter å arbeide sammen som en sammenhengende team. Du kan møte utfordringer som du prøver å trekke folk sammen som ikke liker "tvunget" aktiviteter eller som ikke har et sterkt team-orientert arbeid stil. Enten du arbeider med en stor gruppe mennesker eller bare 3 til 4 personer, kan du finne tid og en aktivitet som vil hjelpe folk å samarbeide bedre.

Å få folk til å jobbe sammen som et enhetlig, velsmurt maskin trenger ikke å være vanskelig, tidkrevende eller kostbart.

Hvordan gjøre teambuilding. Først spørre deg selv hvorfor du føler at du trenger et team building øvelse.
Hvordan gjøre teambuilding. Først spørre deg selv hvorfor du føler at du trenger et team building øvelse.

 1. Først spørre deg selv hvorfor du føler at du trenger et team building øvelse. Å vite hva som ikke fungerer vil hjelpe deg å velge riktig aktivitet og den beste måten å ta tak i situasjonen. Må gruppemedlemmer ikke overens sammen? Har de aldri jobbet sammen før? Har stress og forvirring tatt en toll på tidligere sterke vennskap? Er det en mangel på god kommunikasjon?
 2. Sett et mål. Nå som du vet hva som ikke fungerer, eller i det minste hvorfor du mener at et team building øvelse er nødvendig, sette et mål for treningen. Start med en setning åpning som "Med denne teambygging øvelsen, er vårt mål ..." Resten av setningen er avhengig av hva du angav i trinn en. Kanskje du kan fullføre mål uttalelse som dette: "Med dette teambygging øvelsen, er vårt mål å hjelpe gruppemedlemmer bedre forstå rollene sine lagkamerater spiller i å utføre generelle forretningsmessige mål av selskapet." Eller du kan ende opp med noe sånt som "Med denne teambygging øvelsen, er vårt mål å hjelpe gruppemedlemmer tenke kreativt om hvordan de kan arbeide med hverandre for å oppnå målene mer effektivt samtidig som du sparer tid."
 3. Vurdere budsjettet. Regne ut hvor mye tid og penger du har til å vie til teambygging øvelsen. Hvis du jobber for et Fortune 1000 selskap og du prøver å få ledere av ulike avdelinger for å arbeide mer effektivt sammen, kan du sannsynligvis få minst et lite budsjett godkjent å bruke på materialer, oppslagsverk, og mat og drikke, og det ville ikke være ute i venstre felt for å spørre at ledere bruke minst en halv dag eller en hel dag til en aktivitet. Men hvis du jobber for et lite selskap, non-profit organisasjon, eller en annen gruppe med begrensede midler og tid, er det mer sannsynlig ute etter en øvelse som vil ta mellom ett og tre timer og vil koste lite eller ingenting.
 4. Deretter bestemmer den øvelsen som er riktig for din gruppe. Det er en overflod av bøker og nettsteder som har kjempefint eksempler på teambuilding. Det finnes også selskaper som du kan betale for å få inn og bygge et helt team building program av øvelser for deg (Gjør et nettsøk for "team building" og du vil finne disse selskapene). Men hvis du er som de fleste organisasjoner, er kostnaden for å bringe inn et profesjonelt firma for høy. Så ta en tur til bokhandel eller gjøre litt av Internett-søk for teambygging trening ideer. Enten du leter etter noe så enkelt som en get-to-know-du spill eller en øvelse som vil hjelpe ledere å forstå behovene til andre avdelinger og team, vil du finne massevis av forslag på nettet og i bokhandlere.

  Det viktigste er å vurdere dine svar til de tre første trinnene for å sikre at du velger den mest passende aktivitet. For eksempel, hvis du trenger et team building øvelse fordi gruppen ikke får godt overens, så du ikke ønsker å kaste folk inn i et team building øvelse som vil kreve dem til å arbeide sammen for å løse et problem mens du sitter rundt et bord. Du ville være bedre å velge en aktivitet som krever mindre snakke og mer moro-orientert handling, som en hinderløype. Hvis du er ute etter en øvelse for folk som aldri har jobbet sammen, enn noe som får dem arbeider sammen for å bli kjent med hverandre er mer hensiktsmessig.

 5. Organisere øvelsen. Forberedelse til teambygging øvelsen er like viktig som å vite hvorfor du bør bry gjør øvelsen til å begynne med. Å kaste bort tiden på de enkelte deltakerne vil bare gjøre samlende teamet som mye vanskeligere, så pass på å forberede oss skikkelig. Først, sørg for å planlegge tid for alle (sørg for å være på sine kalendere og for å få sin forpliktelse til oppgaven). Sekund, være sikker på at personen som modererer øvelsen har en sterk forståelse av hvordan øvelsen fungerer og deler målet ditt. Vær sikker på at personen er fullt forberedt på å forklare til teamet nøyaktig hvorfor du alle tar seg tid til å gjøre aktiviteten og hva du håper å oppnå. Til slutt, sørg for å ha alle de materialene du trenger klar til å gå.
 6. Ikke glem å følge opp! Du bør være sikker på å planlegge for minst et par minutter av gangen på slutten av øvelsen for gruppen for å diskutere hva de opplevde. Spør deltakerne hva de har lært gjennom trening, og hvis de føler at det var nyttig. Du kan også være lurt å gå ut et spørreskjema for deltakerne å fylle ut noen av deltakerne ikke kan føle at treningen var nyttig, og de kanskje ikke ønsker å dele den følelsen offentlig. Selv om disse menneskene føler komfortabel med å snakke foran gruppen, trenger du ikke ønsker at deres negative meninger for å forlate et inntrykk på de som følte øvelsen var nyttig. Det er også en god idé å la en bit av tiden går, kanskje en uke, og be deltakerne igjen hvordan de følte om aktiviteten og om det har hjulpet dem til å fungere bedre med laget. Hold styr på denne informasjonen slik at neste gang du ønsker å gjøre et team building øvelse, kan du hente frem denne aktiviteten effektivitet. Du kan også være lurt å markere positive resultater fra øvelsen i et selskap nyhetsbrev som legges oppmuntring.
 7. Andre ressurser:
  • Teambuilding, inc.. : Et eksempel på et nettsted som har mange ressurser, fra gratis teamet øvelser for å teambygging bøker, et team building nyhetsbrev og mer.
  • Eventyr tilknyttede : Et eksempel på et selskap som utvikler store, svært involvert teambuilding aktiviteter for store bedrifter og organisasjoner.
  • Amazon.com : Søk etter "team building" under bøker for et nesten uendelig liste av bøker fylt med alle typer teambygging øvelser.

Planlegging og oppnå suksess. Deretter bestemmer den øvelsen som er riktig for din gruppe.
Planlegging og oppnå suksess. Deretter bestemmer den øvelsen som er riktig for din gruppe.

Det viktigste å huske når du utfører teambygging øvelser er at du ikke kaste bort tid på å prøve å tvinge en gruppe mennesker sammen for noen klar grunn til å gjøre en øvelse som ikke gir mening eller ikke er aktuelt. Hvis du er godt forberedt med en passende aktivitet for din type lag og et realistisk mål å oppnå (som du tydelig forklare lagets medlemmer), deretter selve treningen du gjør er nesten sekundær.