O2i

Hvordan håndtere 401k penger når etter pensjonering

Før du selv går på pensjon

Før du selv går på pensjon, må du allerede ha noen idé om hvordan du vil forvalte pengene som du vil få fra 401K plan. Ved å gjøre dette, vil du være sikker på at fremtiden vil være sikre, og at du ikke vil blåse av alle dine sparepenger på ett sted. Det er ganske lett å administrere 401K penger etter avgang hvis du vet hvilke alternativer du har. Du må også ta kloke valg, slik at du kan ha en stabil fremtid, selv etter at du pensjonere fra jobben din. Her er noen tips som du kan følge.

  • Kjenn dine alternativer. Først må du vite alle alternativene du har for pengene, slik at du har en ganske god idé om hvordan du kan håndtere pengene klokt. Du kan leie en pengene manager som vil gå gjennom alle alternativene med deg. Dette er tiden for å stille eventuelle spørsmål du måtte ha angående 401K plan. Sørg for at du vet fordeler og ulemper med hvert valg for å hjelpe deg å gjøre en klokere beslutning.
  • Investere pengene dine. En av måtene å håndtere pengene dine, er å investere det. Dette vil gi deg sjansen til å øke dine penger. Men før du bestemmer deg for å investere pengene dine bør du vite risikoen i å investere. Velger å investere i noe som du vet vil være bra for pengene. Ellers kan du bare tape mer penger i prosessen, og dette kan skade din fremtid.
  • Kontanter ut pengene dine. Hvis du er i behov av penger for noe viktig, kan du velge å ta ut penger fra 401K plan. Gjør dette bare hvis du bruker for noe som du virkelig trenger siden de pengene som du trekker deg fra 401K plan vil bli belastet med inntektsskatt. Veie alternativene godt før du tar noen beslutninger.
  • La pengene vokse. En av de andre tingene du kan gjøre er å la pengene dine med 401K plan. Dette er den enkleste ting du kan gjøre for å forvalte pengene dine. Ta oppmerksom på at ikke alle 401K planer vil la deg gjøre dette så det er best å sjekke først. Dette er det beste alternativet hvis du er fornøyd med 401K plan og perks som kommer med det.
  • Slå eiendeler til IRA. Du kan slå dine eiendeler til IRA, slik at du kan unngå å måtte betale skatt. Dette vil også gi deg mer frihet med de valg som du har for å investere. Hvis du planlegger å gjøre dette, er det bedre å jobbe med en investeringsrådgiver siden de valg som du har for å investere kan være litt forvirrende.


Hvordan håndtere 401k penger når etter pensjonering. Kjenn dine alternativer.
Hvordan håndtere 401k penger når etter pensjonering. Kjenn dine alternativer.

Dette er noen av alternativene som du har i forvaltningen 401K penger etter pensjonering. Før du gjør noen beslutninger, ta kontakt med en rådgiver først og kjenner alle dine valg. Ved å gjøre dette, vil du være i stand til å administrere alle dine penger og investeringer på riktig måte.