O2i

Hvordan håndtere samling agenter i vanskelige tider

De fleste individer vil finne sine erfaringer med samlere som aldri i nærheten hyggelig i det hele tatt. Ofte er det alltid en følelse av trakassering og intenst press som forbrukerne opplever til tider når kreditorer starter panikk i deres forsøk på å samle inn. Ansvar og fleksibilitet er alt du trenger når fanget uptight i vanskelige situasjoner, der du er rett og slett tomhendt når samlere begynne å banke på døren din. Når livet blir veldig tøft for deg, her er nyttige måter om håndtering samling agenter riktig.

Hvordan håndtere samling agenter i vanskelige tider. Finn ut selskapets autoriserte kontaktdetaljer.
Hvordan håndtere samling agenter i vanskelige tider. Finn ut selskapets autoriserte kontaktdetaljer.

En. Aldri la noen tredjepart debet samlere motta betalinger. Dette kan føre dine hardt opptjente penger for å få stjålet, og vil sette deg i fare for å erklære ubetalte store utgifter som husleie og andre viktige økonomi. Vær veldig forsiktig.

  • Finn ut selskapets autoriserte kontaktdetaljer, inkludert den rette personen til å ta kontakt med hans / hennes adresse og mobilnummer. Koordinere med dem ved å sende dem i stedet for underholdende telefonsamtaler. Understrek at kommunikasjon skal bare være på en faks eller en snegle-post oppsett.
  • I tilfelle samtalene ikke har stoppet, informere dem om at du er ferdig med å sende den første samlingen og at du er i ferd med å sende inn en formell klage. Det er samlere som ulovlig legger kostnader til gjelden som ikke er skrevet i godkjent kontrakt. Du har rett til å motsette seg med gjeld og etterspørsel verifikasjoner i form av godkjent signatur, kvitteringer, fakturaer og andre detaljer.

2. Være klar over de rettigheter og politikk.

  • Har en kopi av alle skriftlige og muntlige uttalelser i et enkelt språk for å unngå misforståelser.
  • Hold detaljer om bank besøk, skriftlig og telefon kommunikasjon.
  • Ikke vær redd. I tilfelle agentene ikke overholder prosedyren, har du rett til å ringe politiet å gi dem komplette fakta om samleobjekt navn, byrå, og banken den representerer.

I tilfelle samtalene ikke har stoppet. Ikke vær redd.
I tilfelle samtalene ikke har stoppet. Ikke vær redd.

3. Gjør begrensninger og grenser når det gjelder kommunikasjon med kreditorer som du ofte koordinere med dem. Vit at solfangeren agenter og ledere har regelen til å vedta sosiale oppførsel når du arbeider. Kjenn din kundeservice assistent detaljer. Kontaktinformasjon er nødvendig. Men hold om informasjon om deg i et minimum, beskytte deg selv fra å snakke for mye. Fortell dem at du er i akutt behov for å håndtere opp med ting uten å skade kreditt.

4. Det er alltid bedre og trygt å komme i kontakt med den harde linjen kreditorer og samlere og holde alle transaksjoner flyter gjennom post bare. Du kan også intensivere allerede stressende følelser ved å love noen betaling du er usikker på eller i stand til å gjøre. Aldri la samling agenter kontrollere deg som om de er et advokatfirma, og alltid være forsiktig med å sende postdated sjekker, uansett hva årsaken kan være.

Det ville være veldig lurt å finne måter på hvordan du kan beskytte ditt hjem og dine penger når du arbeider med samling agenter. Det er tryggere å sikre at alle dine kreditt poster er alltid ryddig og i god form. Overvåking utgifter vil være til stor hjelp. Gjør det til en vane å diskriminere ønsker versus behov. Prøv å forbedre administrere betalingsplaner å redusere unødvendige bekymringer i fremtiden. Vær ekstra praktisk med dine inntekter og utgifter. Shun alt og alt uten essensielle verdier. Det er godt å gjøre refleksjoner som innser at trygghet og et liv i måtehold er langt bedre enn en ekstravagant men upraktisk liv med elektriske avstenging og ubetalte regninger.