O2i

Hvordan kjøpe aksjer til billige priser med limitordrer

Så du ønsker å begynne å investere i aksjemarkedet

Så du ønsker å begynne å investere i aksjemarkedet? Dagens marked er ganske volatile, med priser og aksjer varierende ganske raskt. Det er et miljø der du kan få en avkastning på investeringen din ganske raskt, men du kan like gjerne miste alt på halve tiden. Hvis du er en nybegynner, er en god måte å teste vannet i aksjemarkedet gjennom limitordre. Som navnet antyder, limitordrer lar deg kjøpe eller selge til en pris du angir. Når du setter en buy limit ordre, er aksjen bestilling fylt når aksjen når grensen pris eller lavere, en selger grense orden, derimot, blir fylt når aksjen når din grense pris eller høyere. For eksempel, hvis dagens aksjekurs på AT & T var 20€ en aksje, kan du sette grensen ved 15€ - som betyr, når aksjekursen faller fra 20€ til 15€ eller lavere, vil din megler kjøpe deg aksjer. Du kan også forhåndsbestille instruere megler om hvor mange aksjer du er villig til å kjøpe. Følg tipsene nedenfor for å lære mer om limit ordre.

  • Velg et meglerforetak Du kan ikke kjøpe og selge aksjer selv;. Du trenger å gjøre det gjennom en lisensiert megler fra et anerkjent firma. Derfor gjøre noen undersøkelser fordi meglerforetak har ulike retningslinjer om hvordan de behandler limitordre. Noen kan tillate deg å holde en grense for aktivt fram til slutten av en enkelt handelsdag, mens andre kan tillate deg å holde limit ordre før den er oppfylt, eller du avbryter den.
  • Forskning før du investerer. Det er aldri en god idé å kjøpe noe bare fordi det er billig. Sikte på å ha en god blanding i aksjeporteføljen - få noen aksjer fra blue-chip selskaper som er stabil og god på lang sikt, og kaste i noen start-up selskaper, da disse kan gå ned så raskt som de går opp . Få den oppfatning av megleren din og ta kontakt med betrodde venner som har omfattende erfaringer med markedet.
  • Vær tålmodig, og gjøre regnestykket. Aksjemarkedet er ikke for svak til hjertet, men dette bør ikke gi deg lisens til å gå all-out og sette alt på bordet. Du kan tjene penger like lett som du kan miste det. Tenk nøye før du forplikte seg til en grense rekkefølge. Du må også innse at bestillingen kan heller aldri bli fylt hvis:
    • Aksjekursen forblir stillestående, eller beveger seg ikke nok opp eller ned for bestillingen din for å bli henrettet.
    • Aksjekursen beveger seg så fort at megleren ikke vil være i stand til å utføre bestillingen innenfor grensen din (din megler er ikke eksklusivt for deg, han / hun vil utføre handlinger i den rekkefølgen det ble gitt til dem).
  • Det koster litt ekstra. Plassering limitordrer koster litt mer enn vanlige bestillinger, men tenker på det som ekstra forsikring. Selv om markedet har en unormal skift, hindrer du deg selv fra å kjøpe aksjen til en pris som er for høy på grunn av "cap" du har satt på dem.

Som et siste råd

Hvordan kjøpe aksjer til billige priser med limitordrer. Velg et meglerforetak.
Hvordan kjøpe aksjer til billige priser med limitordrer. Velg et meglerforetak.

Som et siste råd, investere bare hvis du har ekstra penger. Mens mange mennesker har gjort sin formue gjennom denne avenue, det er absolutt ingen garanti for at du ikke vil tape penger også. Satt konservative rammer, og gi deg selv tid til å komme inn på sporet. Som de sier, "better safe than sorry".