O2i

Hvordan komme ut av gjeld

Enten det er et alvorlig problem som holder familien som går en finansiell balansegang eller bare en gnagende ulempe som holder deg fra erfaringer du ønsker å få ut av livet, kan gjelden virkelig være en faktor i livskvalitet. Hvis du føler deg fast, jeg hører deg. Jeg har vært i, er i, og vil trolig fortsette å være i. .... gjeld. Men her er noen ting som har hjulpet meg med å forbedre min finansielle mye (litt) over tid. De fleste av dem jeg har sanket fra TV, venner og familie, eller prøving og feiling. Jeg håper du finner dem til nytte.

 1. Ta kontroll. En av de store tingene jeg har lagt merke til om gjeld er, når det irriterer meg mest er når jeg føler at det er ute av min kontroll og kjører mitt liv. Du vet, når du føler at kredittkortselskaper vet de har fått deg, og studielånet folk bare venter på døren for deg å kjøre ut i tid? Den maktesløse offer følelsen kan virkelig gjøre gjeld mye verre enn det faktisk er (som tar mye ...), og det kan også holde deg fra å vinne den økonomiske friheten tilbake. Følelsen overveldet, gråter i regningen haug, eller banning ut den siste renteoppgangen din minst favoritt kreditor nettopp utgitt er ikke bare å lage deg stillestående, inaktiv og ineffektiv i relieving din gjeld. Det er også forårsaker du å gi seg over tid, energi og kraft til et stillestående objekt, gjeld. Så, for å komme ut av gjeld, foreslår jeg først ha en god holdning: Dette er noe du kommer til å jobbe med å fikse. Dette er noe du kan håndtere. Du er ansvarlig, ikke gjelden. Den mentale spillet er halve kampen. Ta ansvar og ikke la gjelden kjøre ditt liv.
 2. Vet tallene fortsetter med den mentale delen av å komme ut av gjeld:. Ikke faller byttedyr til fornektelse eller å være altfor doom-and-tungsinn når det gjelder gjeld. Komme ut av gjeld betyr utgifter og betale ting av omhu. Det betyr administrerende midler og betale oppmerksomhet til detaljer. Du kan ikke gjøre noe av det med grove anslag - pessimistiske eller optimistiske - om hvor mye du skylder, hvor mye du gjør, hvor mye du betaler ut og bruke hver måned, eller hvor mye renter du betaler på ulike gjeld.

  Hvordan komme ut av gjeld. Ta kontroll.
  Hvordan komme ut av gjeld. Ta kontroll.

  For å komme ut av den røde, må du vite de reelle tall slik at du kan komme opp med en ekte handlingsplan og reelle løsninger. Så sitte ned, få ut balansen uttalelser og totalt det opp. Kartlegge hvor mye penger du bruker hver måned. Rangere din gjeld ved beløp eller renten eller men det gjør at du føler mer organisert. Men vet at reelle tall og holde dem oppdatert etter hvert som du gjør fremgang.

 3. Slutte å bruke og begynne å betale (og sparing). En stor ting som må endres hvis du ønsker å komme ut av gjeld er "penger i / penger ut" forholdet. Når du vet tallene du arbeider med, må du bryte ut saks og begynne å kutte kostnadene. Ingen får fremover ved å fortsette å bruke på en måte som skapte problem til å begynne med. Være tøff på deg selv, unngå alle ikke-essensielle kjøpet til din gjeld er ryddet opp. Og bruke litt tid på å finne ut hvorfor du brukte så mye til å begynne med. Noen ganger er svaret klart: Det var en medisinsk eller familie krise og du trenger ekstra penger eller du fikk et lån for å finansiere din høyskole utdanning. Men noen ganger, det er ikke så klart, som kanskje du kjøpte en masse "ting" for å komme deg gjennom en dårlig emosjonell tid, eller du kjøpe ting du kan egentlig ikke råd til å føle at du holder tritt med naboen. Vel, med mindre Joneses betaler den europeiske Express regningen for deg, må du slutte å gjøre det.

  Når du slutter å bruke, må du begynne å betale av disse gjeld. Gå for høy rente kort først, fordi disse kan være de største pengene pits. Tar lang tid å betale ned et kredittkort med en 19% rente til slutt vil koste deg mindre enn å ta samme tid å betale ned den samme balansen på et kort med en 30% rente. Eller du kan gå en annen rute og nedbetale et kort med en liten balanse først bare for moralen boost: en mindre regning å betale. Men kommer opp med en plan for å begynne å betale en slik gjeld.

  Har en plass i denne planen for å betale regninger i tide for å unngå purregebyr og over grensen avgifter som ofte snart følge etter. Også gjør et poeng av å betale selv bare en liten bit mer enn den "minste grunn" hver måned på din gjeld. Ofte vil Minimumsbetalingen holde deg i en ond sirkel der du i utgangspunktet betale av renter og ikke rektor.

  Vet tallene. Gjeld:.
  Vet tallene. Gjeld:.

  Du må også begynne å spare penger, ellers når den første krise kommer opp, vil du være rett tilbake til å stole på andre folks penger (kredittkort, lån, osv.) for å komme seg ut av problemene. Det kan virke nesten umulig å sette noe bort mens også prøver å eliminere din gjeld, men gi det din beste innsats. Å være ute av gjeld er en god ting, bor ute av gjeld er enda bedre.

 4. Be om hjelp. Noen ganger du bare ikke kan få ut av gjeld alene. Du må be om hjelp - eller litt etisk behandling - fra dem som du skylder. Ikke nøl med å ringe kreditorer og be dem om å senke prisene (de ofte vil) eller frafalle avgifter. Hvis du tynget ned av høy rente kredittkort, finne andre kort med bedre intro priser (les den fine print først, selvfølgelig ...). Og hvis du virkelig ikke kan skrape penger sammen for å holde deg fra å få mer og mer i hullet, kanskje det er på tide å be om litt hjelp fra familie eller venner. Bare du vet hvem du ville være komfortabel ber om økonomisk hjelp, og under hvilke betingelser du ville være komfortabel.

  Til slutt, ikke glem at det er gjeldslette rådgivere der ute som spesialiserer seg på å hjelpe deg å bli kvitt gjelden din. Disse finner du ved å surfer på nettet, spør venner, familie eller kolleger som har brukt slike tjenester, eller ved å gå i gule sider. Bare sørg for å sjekke legitimasjon av rådgiveren du bruker. (Se link nedenfor for måter å unngå å bli lurt inn i en dårlig rådgivning situasjon.)