O2i

Hvordan lage en presentasjon

Du kan ikke blomstre i et kontor jobb uten å beherske kunsten presentasjoner. Forretningsmøter stole på dem for å spre informasjon blant grupper og ledere, og effektive presentasjoner kan spare tid samtidig som at alle absorberer ideer og data blir fostret.

Hvordan lage en presentasjon. Outline viktige punkter.
Hvordan lage en presentasjon. Outline viktige punkter.

Her er hvordan å lage en presentasjon.

  • Outline viktige punkter. En vanlig feil i å gjøre presentasjonen er sammenheng, som programleder vil gå av tangent og forvirre sitt publikum ved å lage flere punkter med ingen sentral tema. En grunnleggende omrisset er oppgi din nøkkel idé i starten, forsterke den med flere sider, og deretter avslutte med en summering. Fjern eventuelle lysbilde som ikke forsterke ikke din nøkkel idé.
  • Bruk en presentasjon verktøy for å vise disse punktene i rekkefølge. MS PowerPoint er et populært presentasjonsverktøy med innebygde maler og et enkelt grensesnitt. Hva mer er, kan mange bedriftens datamaskiner lett støtte den.
  • Bare vise én idé per lysbilde. Ikke forveksle publikum med en rotete lysbilde sier flere punkter. De fleste stasjonære og bærbare datamaskiner har en stor lagringskapasitet, slik at du luksusen av å begrense bare en idé til hvert lysbilde. Bare legge til så mange lysbilder som nødvendig.
  • Prioriter å bruke et bilde over tekst. Dette bare gjør deltakerne notere ordene skrevet på lysbildet, distrahere dem fra talen din. Bruk din tale til å utdype bildet, i stedet.
  • Unngå for mange spesielle effekter. Ikke gå over med de innebygde animasjon og interaktivitet verktøy. Mens en eller to kan fange publikums oppmerksomhet, vil et dusin bare forvirre dem. En tommelfingerregel er, hvis du er i tvil, la den ut.
  • Start med en vits, og avslutt med en oppsummering. En spøk bryter isen blant publikum og hjelper sette stemningen ved å oppfordre dem til å lytte til deg for en sjanse til å høre mer humor. Men unngå vitser om humor ikke er din sterke side. Oppsummere hele presentasjonen med et enkelt lysbilde på slutten.
  • Utstede detaljert informasjon om presentasjonen på slutten. Varsle de som deltar at du har notater om presentasjonen, som vil bli distribuert på slutten. Dette vil minne dem om at notatskriving er unødvendig, slik at de kan vie sin fulle oppmerksomhet til hva du har å si.
  • Øve på presentasjonen. Du kan bare ha ett skudd i å presentere dine ideer til publikum, så ta deg tid til å redusere feil og tekniske problemer. Sjekk om lyden og grafikken er klart for tilhørerne.
  • Forbered deg på eventualiteter. Det kan alltid være et problem som vil utvikle under presentasjoner, fra uforenlige programvareversjoner til tap av elektrisk kraft. Forbered deg på en hvit bord presentasjon bør lysbildefremvisningen mislykkes. Lage flere kopier av lysbildet viser deretter lagre den i optisk disk form, flash-stasjon og e-post. Du back-up plan kan være mindre prangende enn den opprinnelige presentasjonen, men det er bedre enn å ha ingen presentasjon i det hele tatt.


Nøkkelen til en effektiv presentasjon er å holde det kort og rett på sak. Du kan se etter ferdige maler online, velger som best utfyller dine ideer, og deretter laste den ned til din bruk.