O2i

Hvordan lage en prosess kartlegge den enkle måten

Enten i næringslivet eller for rapporter

Enten i næringslivet eller for rapporter, prosess kart er en fin måte å vise hvordan handlinger kan bli avgjort basert på lokaler og mulige beslutninger. Prosessen kart kan virke vanskelig å lage, men spesielt hvis du aldri har gjort et kart før. Her er hvordan du kan gjøre følelse av alle symbolene og skape en effektiv og funksjonell prosess kartet.

Hvordan lage en prosess kartlegge den enkle måten. Enten i næringslivet eller for rapporter.
Hvordan lage en prosess kartlegge den enkle måten. Enten i næringslivet eller for rapporter.

  1. Skisserte. Start med å lage omrisset eller utkast av prosessen kartet. Det er nok av programmer som du kan bruke til å lage prosessen kartet, for eksempel Microsoft Word, PowerPoint eller Visio. Et av de problemene som folk møter, er imidlertid når prosessen er trykt der og da i datamaskinen. I stedet bør du holde deg til det grunnleggende - gå med penn og papir først. Klistrelapper er stor for å skape omrisset, siden du kan omorganisere gule lapper hvis du merker at en prosess må redigeres. Plasser gule lapper på en tavle, slik at du kan redigere flyt linjer også.
  2. Ovaler. De to viktigste ender av prosessen kartet er starten og stopp poeng. Du kan angi dette ved å bruke ovaler eller sirkler. Dette vil hjelpe leserne finne ut hvor prosessen vil begynne. De andre ovaler vil være de ulike utfall, avhengig av hvilke beslutninger eller kurs av handlingen er tatt i prosessen kartet.
  3. Rektangler. Rektangler eller kvadrater kan brukes til å indikere trinnene i prosessen. Her vil du legge til elementene eller instruksjoner som må gjøres før en handling kan gå videre til neste nivå. Du bør også finne ut andre detaljer som kvantitet, kvalitet, folk som trenger å bli konsultert og på det aktuelle trinnet.
  4. Diamonds. En detaljert prosess kart vil vanligvis gi rom for beslutningstaking. Du kan vise de beslutninger eller veikryss i en prosess kartet ved å bruke en diamant symbol. Fra diamant, må du opprette minst to forskjellige alternativer eller kurs for handling som kan tas. Hvert kurs av handlingen vil føre til et annet resultat eller endelige utfallet. I noen kompliserte prosessen kart, kan antall beslutningspunkter nå dusinvis, noe som også vil bety at resultatene er mer vanskelig å forutsi. Det er ikke uvanlig for noen beslutningspunkter å føre tilbake til et tidligere stadium.
  5. Piler. Piler bør brukes til å indikere retningen. Pilen hode skal alltid peke på neste trinn, for å veilede leseren der neste han må gå avhengig av prosesstrinnene og beslutninger som blir tatt.

Bortsett fra å bruke ulike symboler

Bortsett fra å bruke ulike symboler, kan du også bruke fargekoding for å gjøre det lettere å dekode en prosess kartet. Hvis du vil bruke farger, sørge for at hver type symbol har en annen farge, ellers kan leserne bli forvirret. Enten du bruker symboler alene eller legge på farge, sørg for å legge inn en legende på slutten av prosessen kart for å hjelpe leserne enkelt kan analysere og dekode kartet.