O2i

Hvordan leie ut huset

Det er ulike grunner til at noen kanskje trenger å leie ut sine hjem

Det er ulike grunner til at noen kanskje trenger å leie ut sine hjem. Det kan være fordi du skal flytte ut i en ny og ønsker ikke å selge den tidligere eiendommen eller det kan også være at du ønsker å oppveie noen utgifter ved å flytte inn i en mindre hjem og leie ut større hus. Uansett årsak er, ville du trenger å gjøre noen tiltak for å sikre at du kan enkelt og effektivt leie ut boligen. Tross alt, du fortsatt ønsker det beste for ditt hjem siden det er der hjertet ditt er.

 • Materialer som du trenger:
  • Eiendom tilstandsrapport
  • Fotokopier av utleie søknadsskjemaer
  • Penner
  • Leieavtaler
  • Avisannonser
  • Kamera
 • Kontrollere reglene først. Det første du trenger å fjerne, er hvis det er regler som vil forby deg fra leasing eller leie ut boligen. Det er noen områder der fremleie er forbudt så bedre sjekk med nabolaget ditt først, spesielt for dem som lever i gated områder.
 • Kjenne den husleien målet. Du skal da etablere hvor mye du ønsker eller trenger å leie ut ditt sted. Vurdere innredning som du er inkludert eller ikke inkludert i ditt hjem når du leier den ut. Vær oppmerksom på den nåværende tilstanden i hjemmet ditt, hvis det var noen nyere reparasjoner eller helt nye tilføyelser i hjemmet ditt, som du bør markere slik at du kan øke målet husleien. For å hjelpe deg å få en omtrentlig tall, bør du sjekke ut den nyeste rubrikkannonser delen av din favoritt avis for å se hvor mye ting blir leid ut i det siste. Vær realistisk med dine mål, men på samme tid, ikke underby huset.
 • Annonsering eiendom. Bevæpnet med et godt kamera eller en god fotograf venn, ta noen bilder av ditt hjem. Ta et bilde av kjøkkenet, den beste soverom og et bad pluss utsiden av huset. Hvis det er funksjoner som du ønsker å fremheve, for eksempel en nylig installert lydanlegg eller et boblebad, så ta bilder av dem også. Pass på at stedet er godt opplyst når du tar bildene og at stedet er ryddig og rent, slik at du presenterer det beste foten frem av ditt hjem. Bruk disse bildene til å forbedre din annonse enten online eller via tradisjonelle trykte medier. Sørg for at kontakten nummeret du har er oppdatert og korrekt og la leserne vite om leie prisen er omsettelig eller fast.
 • . Intervjue potensielle leietakere Når noen svarer på annonsene, fylle dem har ut søknadsskjema slik at du har ensartede data lagret - deres kontaktnummer og navn og andre ting du ønsker å vite om dem. Vise dem rundt i huset og la dem vite av dine favoritt deler av huset, slik at de vil føle seg hjemme. Godta sikkerhet innskudd, eventuelt og gjøre en bakgrunn sjekk på leietaker spesielt en kredittsjekk, hvis mulig.


Hvordan leie ut huset. Materialer som du trenger.
Hvordan leie ut huset. Materialer som du trenger.

Gjennomgå vilkårene i leieavtalen og har leietaker gjennomgå det nøye, også, slik at du er på samme side før du signerer noen papirer.