O2i

Hvordan løse et problem i 3 enkle trinn

Så mye som du prøver ikke å ha det

Så mye som du prøver ikke å ha det, vil problemene alltid være der som en del av livet ditt. Være det så enkelt som et punktert dekk, eller så stor som en konkurs bedrift, problemer er uunngåelig. Det som betyr noe er hvordan du håndterer og løser det.

Hvis du står overfor et problem og trenger å løse det raskt, se på de tre enkle trinnene for deg å ta.

  • Identifisere problemet og arbeidet rundt det. Noen problemer er for komplisert at det er underliggende problemer i ett. Identifisere det virkelige problemet. Når dette er identifisert, kan du enkelt liste ned årsakene og fakta om situasjonen. Et enkelt spørsmål å alltid vurdere når du arbeider med et problem, er å svare på spørsmålet "hvorfor?" Hvorfor skjedde dette? Hvorfor gjorde de det? Dette vil til slutt lede deg til roten årsaken. Den grunnleggende årsaken til problemet skal være løst. Ellers vil problemet bare holde på skjer igjen og igjen at er grunnen til at årsaken skal være riktig adressert.
  • Kjenn dine alternativer. Problemer har alltid en løsning. Det kan ikke være den enkleste, men det er en løsning. Hvis du er heldig, får du til å ha flere alternativer for å løse problemet. Liste dem ned og skrive fordeler og ulemper med hver. Hvis du har noen som du kan stole på og snakke med, arbeide med den personen som du brainstorm. I idédugnad, ikke sette noen begrensninger for ideene som presenteres. Det høres kanskje dumt, umulig, eller vanskelig å gjøre, men det er viktig å få alle alternativene på bordet. Når du føler at du har brukt opp alle mulige løsninger, så er det på tide å behandle dataene og alternativer som du velger den ruten du ønsker å ta.
  • Implementere løsningen. Dette er et svært viktig skritt å ta. Identifiseringen av problemet, årsaken, og brainstorming aktivitet for løsningen vil ikke være nyttig med mindre du setter den inn i handlingen. Forbered deg på å implementere løsningen så snart som mulig. Forsinke det videre og videre kan bare gjøre vondt verre.
    Det er best å ikke gjøre trinnene ovenfor til du har tømt tankene litt og du er rolig nok til å tenke på løsninger. Mesteparten av tiden, kan panikk få det beste av deg og dine avgjørelser kan bli en flekk.
  • Face din problemet på hodet og ikke skyve det under teppet. Ta ansvar hvis det er din skyld, og være modige nok til å akseptere og beklager på målet for å løse problemet en gang for alle.


Hvordan løse et problem i 3 enkle trinn. Identifisere problemet og arbeidet rundt det.
Hvordan løse et problem i 3 enkle trinn. Identifisere problemet og arbeidet rundt det.

I tilfelle den løsningen du gikk med ikke slå ut som du forventet at det skulle bli, har et annet alternativ eller plan B basert på de nevnte løsningene. Ikke vær forutinntatt på dine veier, og holde et nivå hodet og rett sinn. Aldri la irritasjon og sinne få det beste av deg når du har et problem. La dette skje kan gjøre deg gjøre eller si ting som du ikke mener.