O2i

Hvordan måle veldedighet svindel

Å gi donasjoner til veldedige organisasjoner er gunstig for enhver bedrift eller institusjon. Det kan ta i goodwill, og det kan også være fradragsberettiget. Men det er tider som påståtte veldedighetsorganisasjoner som du gir til kan vise seg å være bare svindel som tar sikte på å svindle penger. Veldedighet svindel er utbredt, spesielt i tider etter en katastrofe når det offentlige er i en gi og sympatisk humør (f.eks, orkanen Katrina). For å være sikker må du vite om disse veldedige du donerer til er lovlig og troverdig før du signerer en sjekk eller sende over varene.

Hvordan måle veldedighet svindel. Spør etter det nøyaktige navnet på den veldedige organisasjonen.
Hvordan måle veldedighet svindel. Spør etter det nøyaktige navnet på den veldedige organisasjonen.

Dette trenger du:

  • Kritisk tenkning
  • Kompetente kommunikasjonsevner
  • Grunnleggende etterforskning ferdigheter

Spør etter det nøyaktige navnet på den veldedige organisasjonen.

En av de enkleste måtene å begynne å undersøke veldedighet er å spørre det nøyaktige navnet på organisasjonen den er bundet med. Du vil vite om den veldedige organisasjonen er mistenkelig hvis advokaten ikke gir umiddelbart fullt navn av sin organisasjon. Også ta oppmerksom hvis advokat synes å være å presse deg til å ta en avgjørelse, da dette er ett tegn på at den veldedige organisasjonen ikke kan være legitime.

Sjekk om veldedighet er registrert med skattemyndighetene. Undersøke bruken av donasjoner.
Sjekk om veldedighet er registrert med skattemyndighetene. Undersøke bruken av donasjoner.

Sjekk om veldedighet er registrert med skattemyndighetene.

Legitime veldedige organisasjoner er pålagt å registrere at skattemyndighetene, slik at bidrag kan være fradragsberettiget fra skattemyndighetene kravene til personer eller selskaper som donere til dem. Dette er derfor et godt sted å starte forskning og utredning. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sjekke IRS nettstedet og skanne sin liste for å finne den veldedige organisasjonen du undersøker. Sørg for å være svært grundig i forskning fordi ofte disse veldedige svindlere bruke navn som ligner de som er legitime.

Undersøke bruken av donasjoner.

Finn ut hvordan organisasjonen gjør bruk av donasjoner, går hvor mye av det til veldedighet aktiviteter, og hvilken anledning det skal brukes til. Legitime veldedige organisasjoner bruker bare maksimalt 10% av pengene de får for sine operasjoner, mens de andre 90% eller mer er brukt for sine veldedige aktiviteter.

Sjekk om veldedige organisasjonen gir dokumentasjon.

En av de sikreste måtene å bekrefte dette på er å gjøre en donasjon med bare sjekker snarere enn faktiske kontanter eller kredittkort. Sjekk om advokat er i stand til å gi dokumentasjon og informasjon, om hva han eller hun gir er nok så veldedighet er mest sannsynlig pålitelighet og legitime. I det minste bør den veldedige organisasjonen være i stand til å utstede en offisiell bekreftelse. Dette er nødvendig når du er filing for fradrag, uansett. Ellers er veldedighet muligens en svindel.

Forhøre seg med folk som har hørt om veldedighet.

Snakk med dine familiemedlemmer, venner og bekjente som har hørt om veldedighet og spør hva de vet om det og organisasjonen at den er bundet med. Pass på å skille fakta fra forutsetningene, og ta hensyn til alle relevante opplysninger som de gir deg som du kan bruke for etterforskningen.

Kontakt veldedige organisasjonen selv.

Du kan kontrollere troverdighet og legitimitet for veldedighet ved å kontakte organisasjonen at det er involvert med det. Sammenligne informasjonen som advokat hadde gitt deg med det organisasjonen gir deg for å se om de passer. Også spørre om de er klar over pengeinnsamling blir gjort i deres navn.

Beskytt deg mot veldedighet bedrageri ved å gjøre din due diligence, og være forsiktig før du gir bort noen penger eller varer. Nestekjærlighet er alltid en edel ting, men du trenger også å beskytte velferd, og dine interessenter.