O2i

Hvordan man skal håndtere en PR katastrofe

Offentlig oppfatning og bildet er alt

Offentlig oppfatning og bildet er alt. Enten du er en bedrift, selskap, gruppe eller individ, hvis offentlige persona tar en hit, vil du se dens virkning på salget og resepsjon med forbruk av offentlige. Noen dårlig trykk om deg som person eller selskap oversettes til mindre salg, mindre lønnsomhet, mindre aksept og en økning i mistro.

Hvis du har en offentlig relasjoner katastrofe

Hvis du har en offentlig relasjoner katastrofe, ikke kaste inn håndkleet helt ennå. Med de riktige spin leger, kan du slå PR mareritt til positiv publisitet for deg. Her er hvordan å håndtere en PR katastrofe.

Hvordan man skal håndtere en PR katastrofe. Plan før katastrofen.
Hvordan man skal håndtere en PR katastrofe. Plan før katastrofen.

  • Plan før katastrofen. Du og din bedrift må være forberedt og sette opp en slags beredskap i tilfelle en situasjon utvikler seg. Måten å håndtere en PR mareritt er å ha noen plan før det skjer. For eksempel må du ha en oppnevnt punkt person å gå til for å få pålitelige fakta. Publikum og media trenger å vite hvilket kontor eller person å kontakte for å bekrefte informasjonen. Du må ha en PR og juridiske team klare til å håndtere en slik eventualitet.
  • Vite fakta. Før du gjør en uttalelse, må du vurdere situasjonen og finne ut den virkelige avtale. Skill fakta fra fiksjon og snakke til den virkelige kilden til informasjon. Før du gjør en fornektelse eller innrømme noe, du bedre kontrollere at du har grunnlag.
  • Handle raskt. Tid er kjernen når du arbeider med en PR katastrofe. Hvis du venter for lenge, kan det offentlige oppfatter din skyld eller det kan se ut som om du ikke bryr deg om situasjonen. Selv om noen ting dø ned over tid, må enkelte ting tas opp raskt. Hvis du gir en tjeneste, må du være i stand til å ta umiddelbare tiltak for å redusere problemet og forsikre offentligheten om at situasjonen blir adressert. I noen tilfeller er en rask unnskyldning kreves.
  • Lyver ikke. Ikke dekk en katastrofe ved å late problemet ikke eksisterer, eller ved å lyve rett ut. Sannheten til slutt kommer ut så du kan like godt arbeid fra et rent rulleblad. Det vil være en større mareritt å nekte noe nå bare til å innrømme det senere når problemet er mye verre. Ta for eksempel høyt profilerte politikere som har saker. John Edwards tapte presidentvalget nominasjon etter å ha innrømmet til en engangs affære, men mistet all troverdighet når det viste seg saken var mye mer alvorlig enn først rapportert.
  • Minne folk på plettfritt tidligere. Hvis du er et selskap med en lang etablert historie med å levere gode produkter og tjenester, men er plutselig truffet med obligatoriske tilbakekallinger, må du lage en uttalelse om problemet med en gang. Avslutt pressekonferansen med en påminnelse om selskapets totale forpliktelse til å levere gode produkter og tjenester. Du må hjelpe folk husker det store bildet i stedet for å fokusere på dette ene tilfellet. En annen måte du kan slå folk er å vise støtte av dine veldedige eller gjøre samfunnstjeneste. Dette vil flytte søkelyset fra dine feil til gode gjerninger. Du må vise folk at dette er en tid eksempel, i stedet for den vanlige måten du gjør forretninger.


Til slutt

Til slutt, må du møte situasjonen på hodet og vise handlekraft. Foreta rettinger for å unngå ytterligere problemer i fremtiden. Hvis publikum ser du gjør tiltak for å rette denne gangen svikt, vil de være mer tilgivende. Etter å ha en erfaren PR utløp håndtere krisen for du skal gå langt i å reetablere ditt omdømme og gode navn.