O2i

Hvordan man skal håndtere små bedrifter voksesmerter

I å starte en bedrift må du være klar for alt

I å starte en bedrift må du være klar for alt, inkludert den raske veksten. Legge planer for fremtiden. Fordi uten det, kan du bli overveldet av den plutselige boom av virksomheten din og tror at dette er kontinuerlig. Eller du kanskje ikke være i stand til å håndtere slike raske veksten fordi du undervurdert dine evner og du ikke er klar for det. Eller vil du ende opp også utmattet og stresset på grunn av for mye arbeid. Hvis noen av disse tre skjer, så du er i for økonomiske problemer som kan føre til konkurs hvis ikke riktig behandlet.

Her er tips om hvordan å håndtere små bedrifter voksesmerter:

  • Ha en forretningsplan. For det første må du ha en forretningsplan. Dette vil fungere som din guide gjennom hele entreprenørskap, om du trenger å utvide virksomheten din, spare penger for fremtiden eller trekke tilbake. Men hvis du ikke inkluderer vekst del i forretningsplanen, vil du bli overrumplet når virksomheten går opp. Hvis du ikke vil være i stand til å holde opp, kan du miste dine kunder en etter en til du bestemmer deg for å utvide butikken, kjøpe mer lager eller legg ansatte.
  • Hold et øye for endringer i virksomheten trend. Det er ingenting permanent og dagens teknologi forbedrer raskere enn din evne til å kjøpe en ny maskin for din bedrift. Ikke hvile på laurbærene. Sjekk nå og da for konkurrenter rundt deg, hva de har som du ikke har, og hvordan å bo på toppen eller i det minste opprettholde en tett kamp. Har en gruppe av konsulenter med hvem du kan diskutere forretningsmessige forhold og spør forslag hvis du må kjøpe den nyeste maskinen eller spare penger for de neste månedene før noe bedre kommer opp. Les fagtidsskrifter og hvis du fortsatt har tid, delta i fora. Forumers legge inn sine erfaringer, og dette vil hjelpe deg med å spore hvilke ting vil bringe deg store salg, hvilket produkt kan vare nesten evig, og som er dyre, men ubrukelig.
  • Være forsiktig i å håndtere din fortjeneste. Ikke bli for overlykkelig når det er stor vekst fordi det er en tendens til å overspend på nye maskiner og ansette nye medarbeidere bare å godta alle bestillinger. Avdrag kan være lett å betale under dine rikelig ganger, men når virksomheten bremser ned, vil du oppleve problemer med å betale dem, for ikke å nevne lønn for nyansatte. Så sette overskuddet i banken for å lagre den for regnfull dager. Også så mye som mulig holde samme mengde utgifter hver måned, slik at du vil være i stand til å føle veksten.
  • Har en pause. For mye arbeid vil gjøre deg noe godt. Du vil bare bli kjedelig med virksomheten og løs interesse, minske produktiviteten. Holder seg til kontortid, få litt søvn eller gå ut med venner. Løsne opp bidrar til å holde sinnet friskt.

Hvordan man skal håndtere små bedrifter voksesmerter. Ha en forretningsplan.
Hvordan man skal håndtere små bedrifter voksesmerter. Ha en forretningsplan.

Følg disse tipsene, og du vil se at du kan gå gjennom tøffe tider uten store problemer. Videre vil du være i stand til å opprettholde veksten, eller i det minste, bo på konkurransefortrinn.