O2i

Hvordan man skal vurdere forretningsrisiko

Ja, du må ta risiko for å lykkes

Risiko er en del av virksomheten. Hvis du ikke liker risiko, har du sannsynligvis ikke vil like virksomhet. Å ta risiko kan bringe belønning eller skuffelse. Her er noen risiko-evaluering trinn:

 1. Hvem andre er å ta risiko? Dine konkurrenter! Jeg var på en konferanse i Miami år siden der en executive fra en av Europas største selskaper fortalte hvordan ikke å ta risiko kan sette deg ut av virksomheten. Han viste et eksempel på Company A ikke å ta en risiko på grunn av en forventet liten avkastning. Selskap B, konkurrenten, tok risikoen fordi de kunne se en enorm avkastning. Og hvor var det tilbake? Det var i å fange Selskap A marked. Selskap A klarte ikke å vurdere muligheten for selskapets B tar den samme risikoen. Spørsmålet var knyttet til nye produksjonsteknologier, som var tilgjengelig for begge selskapene. Selskapet A ble tvunget til å oppgradere sine fabrikker fordi selskapet B oppgradert sine fabrikker. Mens de prøvde å fange opp, mistet de en god del av sitt marked.

  Hvordan man skal vurdere forretningsrisiko. Hvem andre er å ta risiko?
  Hvordan man skal vurdere forretningsrisiko. Hvem andre er å ta risiko?

  La meg si dette på en annen måte. Selskap A besluttet at å oppgradere sine fabrikker ikke ville øke sin markedsandel. Avkastningen ville ikke rettferdiggjøre kostnadene. Selskap B med sine mer gammeldags produksjonsmetoder kunne se en stor reduksjon i sin produksjon kostnader som ville tillate dem å senke sine priser betydelig-som ville garantere mer markedsandel. Selskapet A oversett denne muligheten.

 2. Hvor god er forutsetningene du gjør om en risiko venture? Mange produksjon endringer spådd å øke kvalitet, kapasitet og ytelse. Det er lett å la det samme "begeistring" som Mr. Greenspan snakket om å ta over realistisk tenkning. En økning i produktutbytte kan gjøre en risiko verdt å ta. Men hvis yieldkrav ikke er oppfylt, kan du faktisk tape penger fordi du ikke var i stand til å redusere kostnadene for produksjon av produktet. Kapitalutgifter ikke gå bort bare fordi fabrikken ikke produserer opp til forventningene.

  Jeg var involvert i mange risikable prosjekter i løpet av mitt yrkesaktive karriere. Jeg fant det svært vanlig for ledere å overse reservasjoner som produksjon veiledere kan ha om produksjon yield. Vel, det er en del av deres jobb til overvinne innvendinger. Hvis ledere tror at de må overvinne enhver innvending mot et prosjekt før du fortsetter, vil ingenting noensinne oppnås. Problemene kommer når innvendinger blir oversett eller ikke evaluert.

 3. Hva om anslagene i et risikofylt prosjekt ikke er oppfylt? Det vil være problemer med oppstart av et prosjekt. Når prosjektet er ferdig og forventningene der ikke er oppfylt, "Jeg fortalte deg det" publikum vil trappe opp til plate for å vise hvor "riktige" de var og derfor bør de få noe ære. Disse kan være de mørke dagene av et prosjekt.

  Når man skal vurdere en risiko, innse at ting ikke kan gå bra i begynnelsen. Derfor må du ha beredskapsplaner i evalueringen. Hvis dette skjer, vil vi gjøre dette. Hvis det skjer, vil vi gjøre det. En måte å redusere risikoen er å ikke stenge noen ute av evalueringen som vil spille en rolle i det endelige resultatet.

 4. Vil konsulenter hjelpe i denne risikovurderingen? Consultants er ofte brukt i industrien. Noen er svært kompetente, andre vet ikke epler fra appelsiner. En lang CV gjør ikke en konsulent. En lang historie relatert erfaring i risikostyring gjør. Ofte når en konsulent kommer til et selskap, overvelder han toppledelsen med BS Han oppretter deretter en katastrofe. Konsulenter bør vurderes hvordan en toppleder vurderes før de blir tilbudt en stilling i selskapet. Referanser trenger å bli kontaktet. Finn ut hvilke prosjekter han har jobbet på og deretter kontakte rektorene involvert og spør hvor vellykket prosjektet var, hvor mye input konsulenten faktisk hadde på prosjektet, og om de ville ansette konsulenten igjen. Konsulentene er dyrt, men å ikke vurdere å bruke konsulenter på et viktig prosjekt kan være mer kostbart. Hva er risikoen?
 5. Bør ekstra penger settes inn i et prosjekt når forventningene ikke innfris? Noen ganger for å rette opp problemer i en ny prosess, må det gjøres endringer. Disse kan være mindre eller større tekniske endringer. Jeg har besøkt en rekke tekniske katastrofer i min tid. Det er trist å gå inn i en fabrikk som ikke fungerer på grunn av problemer. Knapt brukte maskiner sitter uvirksom mens selskapet fortsetter å betale for kostnadene.

  Ja, du må ta risiko for å lykkes. Hvor god er forutsetningene du gjør om en risiko venture?
  Ja, du må ta risiko for å lykkes. Hvor god er forutsetningene du gjør om en risiko venture?

  Altfor ofte stopper svikt alle tenker. Det kan være mulig å gjenopplive en død anlegget ved modifisering. Det tar penger som ledelsen er motvillige til å bruke. Når det er sagt, en stor fiasko kanskje ikke fikses, så skjønn er nødvendig før eventuelle utgifter er gjort. Noen som vet en god konsulent?

 6. Hvorfor mislykkes prosjekter gjøre? En måte er å lytte til en konsulent, ingeniør, produsent representant, eller for eksempel, betyr ikke vet hva han eller hun snakker om. For eksempel å selge utstyr, vil en selger si omtrent alt for å gjøre salg. Big Mouth eksperter er en reell fare. Disse know-it-alls presser sin egen agenda, ikke din. Alltid få andres meninger som vet hva de snakker om.
 7. Hva kan jeg gjøre for å redusere risikoen? Vurdere å kreve utstyret og råvarepriser leverandører for å garantere at hvis deres materiell eller utstyr ikke oppfyller forventningene, vil de betale alle straffer. Få det skriftlig. Generelt, er det alltid en god idé å kreve leverandører til å betale for de tap som oppstår på grunn av uaktsomhet deres. Det er derfor selskaper har advokater og hvorfor leverandører har ansvarsforsikring.