O2i

Hvordan øke nettstedet konverteringer til salg

Hvis du er i bransjen med å selge et produkt eller en tjeneste på nettet, så du vil mest sannsynlig være bekymret nettstedets konverteringsfrekvens. Dette er rett og slett forholdet mellom de besøkende til å ta ønsket løpet av handlingen på nettstedet ditt, i motsetning til det totale antall besøkende nettstedet har for en gitt tid. Dette kan inkludere å kjøpe et produkt, abonnere på tjenesten, registrere seg for nyhetsbrevet, laster ned en fil, eller svarer på en spørreundersøkelse. For enkelhets skyld, la oss definere konvertering som handler om en bruker kjøper et produkt fra ditt nettsted.

Så for eksempel

Så for eksempel, hvis du får tusen unike besøkende i måneden, og 250 mennesker faktisk kjøper produktet, da har du en konverteringsfrekvens på 25%. I noen tilfeller er det et spørsmål om publikum ikke vite hva løpet av handlingen de bør ta. I andre tilfeller er det et spørsmål om ditt nettsted blir feil målrettet.

Her er noen tips om hvordan du kan forbedre ditt nettsted konverteringsfrekvens.

Se og føle. For din bedrift å se troverdig på nettet

Se og føle. For din bedrift å se troverdig på nettet, bør ditt nettsted eller destinasjonssiden ser rene og profesjonelle. Unngå å legge unødvendige elementer til nettstedet ditt, for eksempel animasjoner, popups, fancy bilder og andre ting som kan bare legge til den visuelle rotet. En destinasjonsside bør være enkle, men fengende, slik at tiltenkte målgruppen kan fokusere på de viktige tingene du presenterer.

Hvordan øke nettstedet konverteringer til salg. Oppfordring til handling.
Hvordan øke nettstedet konverteringer til salg. Oppfordring til handling.

Oppfordring til handling. Du bør lage en fet oppfordring til handling. Dette skal være uthevet i lett å lese, store ord. For eksempel si "KJØP NÅ" eller "Bestill her" eller "abonnere på vårt nyhetsbrev." Denne oppfordring til handling bør være utbredt på webområdet ditt. Dette bør tas med i toppen av folden (som betyr den øverste delen av nettstedet ditt synlig selv uten å måtte bla nedover), på midten, og mot slutten av nettsiden.

Gi bilder av høy kvalitet. Hvis du selger selve varene, så du bør gi gode bilder så potensielle kjøpere kan inspisere varen på nettet. Hvis de er fornøyd med det de ser, da de er mer sannsynlig å kjøpe nå.

Tilbyr gratis frakt. Hvis du er i stand til å tilby gratis frakt eller andre fasiliteter, oppgi det tydelig. Forskning sier brukerne er mer sannsynlig å kjøpe på nettet hvis frakt er gratis, og hvis det er andre fordeler.

Effektiviser ditt nettsted. Internett-brukere har en veldig kort oppmerksomheten span. Hvis destinasjonssiden ikke lastes innen 30 sekunder, deretter en bruker er trolig bare navigere et annet sted. Så sørg for at nettstedet ditt og destinasjonssiden lastes opp raskt. Igjen, dispensere med de tunge animasjoner, videoer og andre medier. Hvis disse er nødvendig til salg presentasjon, holde dem i en egen side, der brukerne kan få tilgang til dem uten å måtte automatisk laste.

Se og føle. for din bedrift å se troverdig på nettet. Gi bilder av høy kvalitet.
Se og føle. for din bedrift å se troverdig på nettet. Gi bilder av høy kvalitet.

Tilby sikre betalingstjenester. Brukere slått av hvis de ikke er kjent med betalingsbehandler. I disse dager, er den mest populære PayPal og kjøpere vil trolig stole på deg bedre hvis du bruker PayPal eller lignende kort prosessorer, siden de aldri ville ha til direkte dele med deg sine kredittkort informasjon.

Vise viktig informasjon. Før en potensiell kjøper gjør et kjøp, vil han eller hun liker å vite spesifikasjonene til et produkt, hvor det vil bli sendt fra, hvor lenge den vil bli transportert, og andre slike detaljer. Sørg for å inkludere disse detaljene tydelig på destinasjonssiden.

Inkluder kontaktinformasjon. Kjøpere vil være mer komfortabel transacting med enheter som de kan komme i kontakt med i tilfelle noe går galt. Sørg for å forlate kontakt e-post, telefonnummer og selv forretningsadresse, for å sikre kunder, er du et gyldig forretningsenhet.

Forbedre konverteringsfrekvenser handler om å hjelpe sette tankegangen til en potensiell kjøper. Veilede kjøperen gjennom et salg, forsikrer ham eller henne at du vil levere som lovet, og gi kjøperen en hyggelig leseopplevelsen. Med disse, vil din online salg forbedre.