O2i

Hvordan opphavsrett

En opphavsrett er en eksklusiv rett skaperen å reprodusere

En opphavsrett er en eksklusiv rett skaperen å reprodusere, lage sekundære arbeider basert på den opprinnelige ideen, sirkulere, utføre, vise, selge, låne ut eller leie ut sine kreasjoner. Eie en opphavsrett gjør at eieren å løpe pengeverdien fra hans eller hennes kreative og intellektuelle bestrebelser. Denne retten kan være beskyttet av lovlig anerkjenne beskyttelse av disse interessene. Opphavsrettsbeskyttelse er utvidet til publiserte og upubliserte arbeider.

Hvordan opphavsrett. Pre-registrering sjekk.
Hvordan opphavsrett. Pre-registrering sjekk.

En opphavsrett beskytter ikke det samme intellektuelle eiendom som et patent eller varemerke ville heller ikke vil den beskytte prosesser, systemer, ideer eller fakta, selv om det kunne lovlig ivareta måten disse tingene kommer til uttrykk.

For en stund

En opphavsrett er en eksklusiv rett skaperen å reprodusere. Skjemaer for søknad.
En opphavsrett er en eksklusiv rett skaperen å reprodusere. Skjemaer for søknad.

For en stund ble en person innvilget opphavsrett til en del av hans eller hennes arbeid for en begrenset periode, var imidlertid slike opphavsrettigheter fornybar under levetiden for den personen som mottok opphavsrett i første omgang. En opphavsrett eksisterer om arbeidet er registrert eller ikke. Arbeid som vanligvis opphavsrettsbeskyttet inkluderer skrifter, musikk, teater arbeid, koreografi, kunst, skulptur, bilder, filmer, videoer, etc. Nedenfor er gode grunner til å registrere en opphavsretten.

  1. I tilfelle av en tvist registrering beviser ektheten av et krav.
  2. Vanligvis hvis opphavsrett registrering er gjort innen nitti dager etter offentliggjøring av arbeidet eller før brudd av arbeidet, er skader som følge av en overtredelse og andre relaterte utgifter vanligvis tilgjengelig til fordel opphavsrettsinnehaveren i rettssaker.
  3. Opphavsrett registrering rett eieren av opphavsretten til foreta registreringen med tollmyndighetene for beskyttelse mot import eller eksport av krenkende kopier.

Følgende trinn kanskje ansatt for å registrere en opphavsrett for en bestemt jobb:

  1. Pre-registrering sjekk: Gjennomføre en pre-registrering sjekk for å fastslå at arbeidet er upublisert og er i ferd med å bli klargjort for kommersiell distribusjon, med en gitt at arbeidet faller innenfor en klasse av verk som er beskrevet ovenfor.
  2. Skjemaer for søknad: Besøk eller skrive til opphavsrett kontoret og samle alle nødvendige skjemaer for å søke om opphavsretten og konstatere at innlevering avgifter som ville være aktuelt.
  3. Innlevering: Send inn opphavsrettsbeskyttet arbeid til opphavsrett kontor sammen med de aktuelle innlevering avgifter.
  4. Firmaattest: Motta firmaattest fra Copyright Office for å demonstrere din opphavsrett på arbeidet. Dette er bekreftende bevis på opphavsretten din.

Registreringen er effektive datoen Copyright Office mottar alle de foreskrevne data i ønsket form og det er vanligvis noen form for kommunikasjon godkjenne at relevante data er mottatt av opphavsretten kontoret. I noen tilfeller Copyright Office kan svare om at opphavsretten ikke kunne bli utstedt og vil begrunne til at effekten.

Opphavsrett er en juridisk rett holdt av eieren av opphavsretten og krenkende at retten er straffbart selv om overtredelsen skjer i en annen jurisdiksjon, rettigheter er tvangsgrunnlag i ulike land, forutsatt at det er avtaler om opphavsrett mellom slike land å håndheve rettigheter som rettighetshavere .