O2i

Hvordan organisere din id tyveri saken

Hvis du blir et offer for identitetstyveri eller identitetssvindel

Hvis du blir et offer for identitetstyveri eller identitetssvindel, er det viktig at du har en detaljert handlingsplan før du gjør noe. Dine organisering ferdigheter vil komme i forgrunnen som du samler dokumenter og støtte bevis for å renvaske deg. Det kan være lang og kjedelig og det kan ta tid. Følg retningslinjene nedenfor om hvordan du kan organisere prosessen med å forberede for ID-tyveri tilfelle.

Hvordan organisere din id tyveri saken. Rapportere identitetstyveri til de rette myndigheter.
Hvordan organisere din id tyveri saken. Rapportere identitetstyveri til de rette myndigheter.

Du må ha fullstendig og nøyaktig dokumentasjon av alle ting som vil sive ut når du starter saksforberedelse.

 1. Rapportere identitetstyveri til de rette myndigheter. Hvis du har fått utstedt en arrestordre, ta kontakt med politiet, eller retten byrået som har utstedt arrestordre. Ta med ID-kort med deg - førerkort, pass, SS-kortet. Innlevere en etterligning rapporten og insisterer på at du er et offer for identitetstyveri. Merk deg navnet på politimannen som mottok rapporten, dato og klokkeslett når du arkivert rapporten.
 2. Send korrespondanse til alle berørte i saken i rekommandert brev og be om kvittering. Behold en kopi av brevet ditt, inkludert tiden du sendte brevet, dato for utsendelse, og hvor mye porto som du har betalt. Gjør det samme for e-poster. Be mottakeren bekrefte mottak av meldingen med den opprinnelige inkludert.
 3. Lag en logg over alle dine telefonsamtaler inkludert dato og klokkeslett, den personen du snakket med, hva samtalen handler om, og saker som du har diskutert.
 4. Samle alle dine bevis for å bekrefte at du er offer og ikke bedrager. Ta kopier av din fødselsattest, personnummer, førerkort og pass. Fotokopi også ditt kredittkort regninger, kontoutskrifter som viser kontonavn og inkluderer primære og sekundære kontoinnehavere, hvis noen. Gjør det samme for telefonregningene viser din mobil og hjem tall. Lag en liste over din hjemmeadresse og e-postadresser, selv jobbadressen og telefonnumre.
 5. Ha en detaljert fortelling om da du oppdaget tyveriet og hvilke omstendigheter førte til oppdagelsen av tyveriet. Inkludere den nøyaktige adressen, bedriftsetablering, plassering og navnene på de mennesker som har fortalt deg at du er anklaget for å være uredelig eller årsakene til kansellering av kredittkortet ditt eller politibetjenten som stoppet deg for en trafikk brudd.
 6. Utarbeide en liste over alle finansinstitusjoner som kredittkort selskaper og banker som du har kontaktet for å varsle dem om identitetstyveri og anmodning om sletting av kredittkort og frysing av kontoer inntil saken er løst. Inkluder alle navn, telefonnumre og adresser til personer du har snakket med.
 7. Skrive ut e-postmeldinger som du har mottatt i forbindelse med saken og ta kopi av fakser som du har sendt eller mottatt. Fotokopi kontoutskrifter og etterspørsel bokstaver knyttet til identitetstyveri som du har mottatt fra bank-eller kredittkort selskaper.
 8. Det vil hjelpe etterforskningen hvis du kan gi en detaljert logg over bedrager virksomhet siden du oppdaget tyveriet. Koordinere med kredittkortselskaper å sende deg alle mistenkelige kjøp aktiviteter som har transpired før du der kunne rapportere tyveriet. Få en kreditt rapport fra TransUnion, Equifax og Experian.
 9. Beholde originalene av alle bevisene og saksdokumenter som du sender ut og sende til de rette myndigheter. Også lage din egen fil kopi av alle dokumentene som du sendte å hindre misplacement viktige originaler.
 10. Hold alle dine filer, inkludert til oppløsningen av saken, selv etter at det har blitt løst. Disse vil være svært nyttig når irriterende feilene dukker opp en gang i blant.
 11. Å fullstendig slette dårlig plate etter at saken er løst, anmodning om en "nøkkel navn switch" innenfor strafferettslige databaser slik at ditt navn vil bli aliaset og bedrager navn eller et «John Doe» vil bli den primære navn.

Prosedyrene for å fjerne ditt navn og din rekord variere fra stat til stat, og i noen tilfeller fra jurisdiksjon til jurisdiksjon. Det er derfor svært viktig at du vet det prosessuelle prosessen i staten.