O2i

Hvordan si nei til låntakere

Folk låne ting enten fordi de virkelig trenger varene eller er de rett og slett misunnelig på tingene dine. Hvis du hadde tidligere erfaringer som involverer låntakere som enten returnere lånte ting etter en lang tid eller har skadet din eks, er det forståelig at du ikke ønsker å låne tingene dine til andre. Personlige gjenstander som bøker, klær og sminke er noen av de tingene som er lett utlån.

Hvordan si nei til låntakere. Når noen nærmer deg å be om tillatelse til å låne tingene dine.
Hvordan si nei til låntakere. Når noen nærmer deg å be om tillatelse til å låne tingene dine.

Hvis du føler at dine personlige ting er for eget bruk, og nekter å låne dem til andre mennesker, lære å si nei til låntakere. Ved å lære den høflige måten å avta, vil du ikke bli fornærme låner. Til tider, folk er sensitive overfor sine personlige eiendeler og nekter å låne elementer er ikke et tegn på egoisme.

Når noen nærmer deg å be om tillatelse til å låne tingene dine

Når noen nærmer deg å be om tillatelse til å låne tingene dine, lytte godt og veie situasjonen godt. Til tider elementer utsatt for anmodningen er uvurderlige ting som kontorrekvisita. Hvis du føler vekten av behovet, og deretter gå videre og låne elementene. Se opp for dine ting selv, og sørge for at de lånte elementet er returnert i tide.

Selv om du føler at avslå en forespørsel om å låne tingene dine er pinlig, husk at det ikke er! Folk ber om din tillatelse og dermed gir deg myndighet til å godta eller avslå. Lær å si nei uten å ha dårlig samvittighet om det. Du må være i stand til å se rett inn i øynene til den som låner når du sier nei. Være fast ennå høflig. Husk at du ikke trenger å komme opp med unnskyldninger når du avslår slike forespørsler.

Nøkkelen til å si nei er å være fast.
Nøkkelen til å si nei er å være fast.

Når problemet er om økonomi og noen nærmer deg å låne et par dollar, vurdere ditt forhold til personen. Hvis låner har ingen registrering på å glemme å betale opp gjeld, og deretter prøve beskytningen ut noen dollar i løpet av første gang. Sørg for at dere begge er enige om tid når gjelden skal gjøres opp. Uansett hvor lite beløpet utlån er, holde orden på låntakers intensjon om å betale. Ikke børste av betalinger uansett hvor ubetydelig beløpet er. Prøv å ikke gjøre det til en vane for noen å låne noen dollar fra deg uten å samle. Hvis du gjorde en feil for å låne et par dollar til noen og låner nekter å betale opp, lære av erfaring. Vær på vakt på neste gang han prøver å låne penger fra deg. Si nei fast og minn deg selv på at han ikke har til hensikt å betale deg tilbake.

Hvis derimot, er den som låner et familiemedlem, er det best å være enig med forespørselen, spesielt hvis elementene ikke er for personlig, for eksempel en bok eller et magasin. Del dine egne ressurser, slik at du kan låne dine familiemedlemmer ting også. Hvis du føler deg frustrert over at din egen familie medlem ikke ut til å være tilbake tingene dine, så si nei neste gang det kommer en forespørsel.

Nøkkelen til å si nei er å være fast

Nøkkelen til å si nei er å være fast. Ikke la skyld å overvinne deg. Tross alt, det er din personlige tilhørighet, og dermed rett til å låne den holder i hendene.