O2i

Hvordan skrive en gjeldfri plan

Å ha gjeld er en naturlig ting

Å ha gjeld er en naturlig ting. Det skjer med alle på enkelte punkter i livet sitt. Det kan være forårsaket av flere faktorer som plutselig miste en jobb, død av brødet vinneren av en familie, eller en endring i ens økonomiske situasjon hvor en person finner problemer med å endre en viss livsstil, for å nevne noen. Det er viktig å innse at utbruddet at du har en gjeld problem, før du selv begynner å utarbeide en handlingsplan for å løse problemet. Det gjøres, kan du begynne å forberede din gjeldfri plan.

  • Begynn med å lage en liste over all gjeld med start fra den minste til den mest. Ta hensyn til gjeld som har høyere rente og plassere dem på hodet av listen. Etter dette systemet, kan du sakte slette din gjeld ved å betale ut minst mulig på andre og settling større gjeld med ekstra penger. Vet nøyaktig hva du skylder å ha en bedre ide om hva som må gjøres.
  • Utarbeide et realistisk budsjett som du kan leve med mens du jobber med å bli kvitt din gjeld. Begynn med nødvendige utgifter som mat, transport, energi regninger og lignende. Din gjeld bør da legges i.
  • Se hvor mye penger du kan spare, etter å forberede budsjettet, noe som vil gå direkte til å betale din gjeld, bortsett fra minimum betalinger. En online gjeldfri kalkulator er et nyttig verktøy for å vite hvor lang tid det vil ta å betale ned gjeld. Skriv ned en bestemt dato for å oppnå alle dine gjeld betalinger og arbeide mot dette målet.
  • Hold deg til din gjeldfri plan. Finne måter å holde utgiftene i sjakk. Vær så sparsommelig som du kan få uten å sulte deg selv. Lær hvordan å prute når du handler. Hvis du føler at du ikke har råd til noe, ikke bli fristet til å kjøpe den. Husk alltid at å betale din gjeld er prioritert og alle de små cravings du kan ha må ta en baksetet på en stund.
  • Det kan være lurt å vurdere andre måter å tjene litt ekstra penger for å hjelpe deg å betale din gjeld. Du vil bli overrasket over å oppdage at du kan være gjeldfri i en mye kortere tid enn du tidligere forventet.
  • Skriv ned alle dine utgifter. Ved å gjøre dette, kan du finne ut spesifikke områder hvor du kan kutte ned litt.
  • Hvis du har oppnådd lønner seg et bestemt gjeld, slette den fra listen din. Kredittkort kontoer er spesielt viktig å slette fordi det er en tendens til å bruke dem igjen hvis du vet at du har endelig ferdig med å betale for det. Det vil også være lurt å ignorere noen tilbud av nye kredittkort, uansett hvor fristende det kan være.

Hvordan skrive en gjeldfri plan. Begynn med å lage en liste over all gjeld med start fra den minste til den mest.
Hvordan skrive en gjeldfri plan. Begynn med å lage en liste over all gjeld med start fra den minste til den mest.

Ikke vær for hard mot deg selv hvis du gjør noen slip-ups på din vei til en gjeld fritt liv. Det er vanlig bare å gjøre feil. Hva er viktig er at du lærer av disse feilene og fortsette å betale dine lån som planlagt. Hold deg til det, og før eller senere vil alt som hardt arbeid lønner seg.