O2i

Hvordan skrive en kommersiell skript

Skrive en kommersiell skript krever en god mengde av dyktighet og kunnskap om ulike kommersielle temaer. Det er ofte utfordrende, men når du er i stand til å fullføre og tilfredsstille kundens retningslinjer, kan resultatene være svært givende og magnetisk.

  • Hvis du har til oppgave å skrive et manus for et bestemt produkt eller en tjeneste som du ikke er veldig kjent med, vil du trenger å gjøre en stor del av forskningen om varemerket eller bare be selskapet om en produktportefølje. Du må ha kunnskap om de spesielle funksjoner, dets særpreg og forskjell fra sine konkurrenter og lignende. Denne type informasjon er viktig fordi dette kommer til å være grunnlaget i å skrive manuset. Du kan også lese tidligere annonsekampanjer på din tildelte produktet, slik at du kan unngå å gjenta temaer og ideer som reduserer over-all påvirkning av produksjonen din.
  • Du kan også være lurt å se på tilknyttede TV-reklame og vurdere de ulike stiler som brukes av andre produsenter. Du kan også ta en titt og fokusere på hvordan hele temaet av reklame er satt sammen, inkludert aktørenes bevegelser, deres posisjoner og hvordan de leverer sine linjer, hvis aktuelt.
  • Det er tider når selskapet gir et skript retningslinje for den kommersielle, men mesteparten av tiden de ikke. Sørg for at du spør og ta kontakt med kunden for alle mulige detaljer og informasjon om hvordan de vil at skriptet å inkludere og fokusere på, inkludert målgruppe, hvor lenge de ønsker det kommersielle å kjøre, og selvfølgelig deres budsjett.
  • Hvis du arbeider i et team, være sikker på å koordinere med lagets medlemmer spesielt hvis en regissør har allerede blitt tildelt i prosjektet. Vær oppmerksom på regissørens stil, inkludert hans / hennes foretrukne plassering og støping. Det vil være tilfeller hvor du finner noen detaljer i skriptet som har blitt fjernet eller redigert av regissøren eller reklamebyrå. Dette skjer hele tiden. Ikke ta situasjoner som dette for hardt og prøve å hindre at dette skjer ved regelmessig konsultere med dem og forklare hvorfor du har tatt slike detaljer i skriptet.
  • Å vite din målgruppe er også avgjørende, slik at du kan komme opp med riktig format for skriptet. Hvis du skriver inn en annonse for en generalisert marked, så sørg for at begrepet skriptet kan bli forstått og appellerer til alle.
  • Vurdere budsjettet tildelt for det kommersielle. Hvis du vet at den kommersielle vil kjøre på begrensede midler, så ikke ta med for mye visuelle effekter, eksplosjoner og lignende. Holde det enkelt, men tydelig og sørg for at du har tatt alle detaljer som kreves av klienten.
  • Bruk din tekstskriving programvare der du kan organisere innholdet og viktige tips i skriptet. Det gir vanligvis forskjellige retningslinjer for formatering. Det kan være lurt å lage en to-kolonne-format hvor videoen er lastet opp på venstre side og lyden til høyre. Formatet kan du også legge inn alle detaljer og informasjon, inkludert en øverste plass hvor du kan skrive alle navnene på personene som er involvert i inngåelse av annonsen, kastet, navnet på selskapet og lignende.

Hvordan skrive en kommersiell skript. Hvis du har til oppgave å skrive et manus for et bestemt produkt eller en tjeneste som du ikke er veldig kjent med.
Hvordan skrive en kommersiell skript. Hvis du har til oppgave å skrive et manus for et bestemt produkt eller en tjeneste som du ikke er veldig kjent med.

Gjennomgå utkast før du sender den over til klienten for gjennomlesing deres. Være forberedt på endringer eller mulige nye utkast hvis din klient ikke er fornøyd med din første produksjon.